Title of a News Article

Soylu, Urfa’da konuştu


AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa’da düzenlenen AK Parti 5. Olağan Kongre Teşkilat Eğitim ve Bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Soylu, AK Parti’nin hedeflerini açıklayarak, “Yeni Türkiye için ekonomide, siyasette, ilerlemede 2. sıçramayı yapma hedeflerimiz var” dedi.

GAP TAEM'da düzenlenen toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcı Süleyman Soylu’nun yanı sıra; AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Abdulkerim Gök, Mahmut Kaçar, Kahramanmaraş Miletvekili Sıtkı Güvenç, Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilatları, bölge illerinin teşkilat başkanları ve üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcı Süleyman Soylu, AK Parti iktidarı ile birlikte Türkiye’de önemli adımların atıldığını belirtti.

 

“Demokrasinin ve mili iradenin güzelliklerini yaşıyoruz”

Hep birlikte demokrasinin ve milli iradenin güzelliklerini yaşadıklarını dile getiren Soylu, “Özelikle Türkiye’nin son 13 yılda ortaya koymuş olduğu atılımlar, Türkiye’nin son 13 yılda ortaya koymuş olduğu hem demokrasiye ait hem ilerlemeye ait hem zenginleşmeye ait hem de kalkınmaya ait yükselmeler elbette ki aziz milletimizin sayesinde gerçekleşmiştir. AK parti bütün gücünü, buradaki bütün kudretini aziz milletimizin ortaya koymuş olduğu destekten sağlamaktadır” dedi.

 

“Hedefe yönelik adımlar devam edecek”

Soylu, Türkiye’nin hedeflerine yönelik atılımların ve adımların bugünden sonra da devam edeceğini sözlerine ekleyerek, konuşmasında şunları kaydetti;

“Bir taraftan demokratikleşmeyi, ilerlemeyi diğer taraftan 2023 hedeflerini ve diğer taraftan Türkiye’nin siyasal ve toplumsal normalleşmesine yönelik ortaya koymuş olduğu programını AK Parti; hız kesmeden, yorulmadan, bıkmadan ve usanmadan devam ettirecektir. AK Parti kadroları, 2002 yılından beri güçlü iradeyle Türkiye’nin bugünlere gelebilmesini ve bilinçli sıçrayabilmesi için büyük gayret ortaya koymuştur. Bu gayretin sonucunu bugün hep birlikte görüyoruz. Türkiye’nin kişi başına gelir seviyesinden büyük yatırımlarına kadar, Türkiye’nin birçok alandaki normalleşmesinden Türkiye’nin özgürleşmesine ve zenginleşmesine kadar görüyoruz.  Son zamanlarda da özellikle 1. Olağanüstü kongrenin yaşanmasında, Türkiye’de demokratik meşrutiyetin ne kadar güçlü olduğunu, Türkiye’de sandık meşrutiyetin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gördük.”

 

“AK Parti, önemli adımlar attı”

Siyasi partilerin 2 temel meşrutiyeti olduğunu kaydeden Soylu, “Birincisi seçimlerdir, ikincisi kongrelerdir. Bugün AK Parti bu konuda önemli adımlar atmıştır. Bir taraftan bugün Türkiye’de en temel ihtiyaçlarımızdan birisi olan ve AK Parti’nin 12 yıldır iktidarda gerçekleştirmeye çalıştığı normalleşmeye yönelik çok önemli adımlar atılmıştır. Ekonomide, siyasi hayatımızda, demokratik hayatımızda Türkiye’de belki yıllardan beri insanımızın karşı karşıya kaldığı çözüm süreci ile beraber çok önemli devrim niteliğinde adımlar atmıştır. Milletimiz demokrasi terimini bir kez daha son 12 yılda en önemli bir şekilde teşhis edilmesinin gururunu yaşamaktadır” diye ifade etti.

 

 

 

“Yeni Türkiye için hedeflerimiz var”

Yeni Türkiye için hedeflerinin olduğunu vurgulayan Soylu, “Ama önümüzde hedeflerimiz var,  hem de büyük hedeflerimiz var, yeni Türkiye için hedeflerimiz var, Yeni Türkiye için yeni anayasa hedefimiz var. Yeni anayasa için bu çözüm sürecinin tam anlamıyla sona erdirme, başarıyı elde etme hedeflerimiz var. Yeni Türkiye için ekonomide, siyasette, ilerlemede 2. sıçramayı yapma hedeflerimiz var. Bunu her beraber gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti teşkilatlarında 5. olağan kongreye gideceklerini belirten Soylu, “Elbette ki burada il teşkilatlarımızla, ilçe teşkilatlarımızla tazelenmenin ve yenilenmenin heyecanı içerisinde olacağız. 15Eylül’de başlayacak kongre çalışmalarımız Şubat ayında sona erecektir. Hedefimiz olan 2015 seçimleri için bu kongreler AK Parti için tarihi bir fırsattır” dedi.

Toplantı, Soylu’nun konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195