Title of a News Article

Suruç'tan AK Parti'ye büyük şok!

Suruç'tan AK Parti'ye büyük şok!
banner206

Önceki seçimlerde AKP’yi desteklemiş Suruçluların HDP’ye geçişi sürüyor. Binlerce Kapıcı köylüsü, düzenledikleri yürüyüşle HDP’ye katıldı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP’den HDP’ye geçişler sürüyor. Daha önce Marut köylüleri ve önceki seçimlerde AKP'yi destekleyen Kalkan, Erdoğan, Kılıçaslan, Şahin ve Boydan ailelerinin binlerce ferdinin yürüdüğü HDP’ye, dün gecede Kapıcı köylüsü binlerce yurttaş HDP’ye katıldı.Hürriyet mahallesinde bir araya gelen  ailelerden binlerce kişi,  DBP Urfa İl Eşbaşkanı İsmail Kaplan, DBP Suruç İlçe Eşbaşkanları Mehmet Koşti ile Rojda Binici, Suruç HDP İlçe Eşbaşkanları Suphi Koçyiğit ile Sara Şahin ve DTK Suruç ikna komisyonu üyeleri öncülüğünde yürüyüşe geçti. Yürüyüşte HDP bayrakları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan yurttaşlar, “Suruç ovası Apocular yuvası” , “Oylar namustur,namus satılmaz” “Kobanê DAİŞ’e mezar olacak” ve “PKK halktır halk burada” sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan HDP seçim bürosuna geldiler. Aileler, burada binlerce kişi tarafından zılgıt, alkış ve sloganlar ile karşılandı.

 

‘HDP hepimizin evi’

Seçim bürosunda kitleye hitap eden HDP Urfa İl Eşbaşkanı İsmail Kaplan, aileleri selamlayarak konuşmasına başladı. AKP’nin maskesinin düştüğünü ifade eden Kaplan, bu seçimin Kürtlerin zaferi olacağını söyledi. Kobanê ve Şengal zaferi ardından 7 Haziran’ın da AKP iktidarının sonu olacağını söyleyen Kaplan, Kürt halkının yerinin HDP olduğunu kaydetti. Ardından söz alan DBP Suruç ilçe Eşbaşkanı Mehmet Koşti, “Kendi evinize hoş geldiniz. Burası hepimizin evidir. Öncesi veya sonrası yoktur. Burada bulunan herkes söz sahibidir. Ailelerin bize gelmesi güç katmıştır. Kobanê’de DAIŞ çetelerine karşı canlarını siper eden şehitlerimiz için mücadelemizi zafer ile taçlandıracağız” dedi.

 

‘Onurlu herkes HDP’ye’

Ateş  ailesi adına konuşan  Feyzullah ateş ise, daha önce AKP’ye çalıştıkları için utanç duyduklarını, AKP’nin Kürt düşmanı olduğunu anladıklarını belirtti. Başta Kürt halkı olmak üzere ezilen tüm halkları HDP çatısı altına çağıran Ateş, “Barış, özgürlük, eşitlik, demokrasi gelecekse HDP ile gelecektir. Bizde geç de olsa bunun farkına vardık. Onurlu olan herkesinin yeri burasıdır” diye konuştu.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195