Title of a News Article

Tamah Aşireti 1 Kasım için kararını verdi

.

Tamah Aşireti 1 Kasım için kararını verdi
banner206
Şanlıurfa’nın tanınmış aşiretlerinden Tamah aşireti, Yenisu Mahallesinde (köyünde) 40 Mahalle Muhtarlarıyla birlikte toplantı düzenleyerek AK Partiye destek verdiklerini belirttiler.
Bakan Faruk Çelik’i Yenisu Mahallesine (Köyüne) gelişte karşılayan Tamah Aşireti ileri gelenlerinden Arslan Aslan, toplantıya katılan 40 Muhtar ve aşiretin ileri gelenleri ile tek tek tanıştırdı.
Toplantıya, Tamah aşireti ileri gelenlerinden Tek Tek Sulama Birliği Başkanı Arslan Aslan, Tamah Aşireti Reisi ve yaklaşık 40 Mahallenin Muhtarı, Bakan Faruk Çelik,  Bakan Çelik, AK Parti Şanlıurfa İl başkanı Av. Zeynel Abidin Beyazgül, Milletvekili adayı Mahmut Kaçar, Haliliye ilçe teşkilatı Başkanı Mehmet Canpolat, İş adamlarından Abdurrahman Eyüpoğlu ve çok sayıda aşiret mensubu katıldı.

Tanışmanın ardından kısa bir konuşma yapan Tamah aşireti ileri gelenlerinden Tek Tek Sulama Birliği Başkanı Arslan Aslan, bölge halkı olarak her zaman birlik beraberlik içerisinde olduklarını, kardeş olarak diyalog içerisinde olduklarını, Bakan Faruk Çelik’in kendilerini ziyaret etmesinde de mutlu olduklarını söyledi.

Daha sonra konuşan AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Kaçar da, “Sayın Bakanım bu bölge, meselenin memleket meselesi olduğunu bilen, ay yıldızlı bayrağın dalgalanmasının ne anlama geldiğini bilen ve bu dalgalanma için ne bedeller ödendiğini çok ama çok iyi bilen bir bölge. Allah’ın izni ile sonuçları itibari ile de Şanlıurfa’da mührünü vuracak bir bölge” dedi.

Bakan Faruk Çelik ise, 1 Kasım seçiminin olağanüstü şartlarda yapılan bir seçim olduğunu belirterek, “Türkiye 7 Haziran’da seçim yaptı, o seçimlerde yapılan tabloyu hepiniz biliyorsunuz. AK Partinin 18 Milletvekili eksik kaldığı için tek başına iktidar olamadı. Başbakanımızın bütün partileri gezmesine rağmen, inanmayın yalan yanlış şeyleri ifade ediyorlar birileri. Bütün partileri gezdi, bütün partilerin görüşü ret oldu. ‘Biz muhalefet olarak AK Partiyi muhalefette bırakacağız’ dediler. 4 Ay memleketimiz ciddi bir zaman kaybetti. 4 ayda ne gibi sarsıntıların olduğunu hepimiz hep beraber gördük. A’dan Z’ye herkes hisseti. İstikrarlı yönetime alışmışız. 2002’den beri iktidar memleketin her meselesine, kalkınmasına, sanayisine, bütün alt yapılarına, çiftçisine, her kesime dönük sorumluluğu alan ve hızlı bir şekilde karar alan bir hükümete alışmışız ya, zannettik ki her şey böyle kolay gidiyor.  Öyle kolay olmadığını bu 4 ay içerisinde gördük” diye konuştu.

Tayyip Erdoğan’ın bu memleketi birleştirme başarısından rahatsız olanların var olduğunu belirten Bakan Çelik, konuşmalarına şöyle devam etti;

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrımcılığı kaldırmasından rahatsız olanlar var. Eski Türkiye olmasını isteyenler var. Buna dönüş olmaz, buna müsaade edemeyiz. Türkiye çok değişti, Türkiye çok gelişti. Türkiye’nin doğusu, batısı diye bir ayrım artık yok. İnanın Bursa’da ve İzmir’de ne varsa Şanlıurfa’da da o var. Bir sanayiimiz eksik, diğer konularda Bursa’yı geçmek üzereyiz. Tarım konusunda, turizm konusunda geçmişiz zaten.”   

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2015, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195