Title of a News Article

Tanal, Sağlık Bakanı'na Urfa'yı sordu

.

Tanal, Sağlık Bakanı'na Urfa'yı sordu
banner206

 İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, vatandaşlardan gelen şikâyetler sonucu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na Şanlıurfa ilindeki hastanelerde Tıbbi donanım ve doktor eksikliğini sordu.

Tanal, “Anayasa’nın 56’ncı maddesine göre, “Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Sağlık hakkı, Temel Haklar arasında yer aldığı gibi, Türkiye’nin taraf olduğu ve iç hukukuna dâhil ettiği uluslararası hukuk kaynakları tarafından düzenlenmiş bir İnsan Hakkıdır.” Diyerek sağlığın önemini vurguladı.

Tanal, “Anayasa’ya Aykırılık teşkil eden bu durum Hastaları ve hasta yakınlarını da mağdur ediyor, vatandaşlarımız temel haklarını kullanamıyor bu durum gerçekten üzücü ve biran önce çözüme kavuşturulmalı.” Dedi.

Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşların Avukat Mahmut Tanal’a ilettiği şikâyetlerde, tıbbi donanım ve doktor eksikliği olması nedeniyle Hastaların Şanlıurfa ili dışında yakın illerdeki hastanelerde tedavi olmak zorunda kaldıkları belirtildi. Tanal, bu durumun Anayasa’ya aykırılık teşkil ettiğini ifade edip vatandaşların sorunlarını göz ardı etmeyerek Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na Yazılı Soru önergesi verdi.

Sağlığın göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğunu belirten Tanal’ın Sağlık Bakanına verdiği Yazılı soru önergesi şu şekilde;

1)      Şanlıurfa ilimizde Sağlık Bakanlığı bünyesinde kaç hastane bulunmaktadır? Hastanelerin isimleri nelerdir? Her hastane ayrı ayrı belirtilmek suretiyle hastanelerin yatak kapasitesi ne kadardır?

2)      Şanlıurfa ilinde bulunan hastanelerde doktor kadrosunda açık bulunduğu iddiaları doğru mudur? Doğru ise Bu durum Anayasa’ya aykırılık teşkil etmemekte midir? Doğru değil ise ayrı ayrı belirtilmek sureti ile hastanelerde kaç uzman hekim bulunmaktadır? Uzman hekimlerin faaliyet gösterdiği uzmanlık alanları hangileridir?

3)      Şanlıurfa ilinde uzman hekim açığı bulunan kadrolara hekim ataması yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman yapılacaktır? Her hastane ve branşlar ayrı ayrı belirtilmek üzere hangi hastaneye hangi branşlarda uzman hekim ataması yapılacaktır?

4)      Şanlıurfa ilinde bulunan hastanelerde yeterli tıbbi donanım mevcut mudur? Tıbbi ekipmanların çalışabilirliği denetlenmekte midir? Denetlenmekte ise ne kadar sürede denetim tekrarlanmaktadır? Denetimler kim/kimler tarafından yapılmaktadır?

5)      Şanlıurfa ilindeki hastanelerde tıbbi ekipman yetersizliği ve hekim yetersizliği sebebiyle hastaların il dışındaki hastanelere sevk edildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu durum Anayasa’nın 56. Maddesine aykırılık teşkil etmemekte midir?

6)      Hastanelerdeki tıbbi ekipman ve uzman hekim yetersizliği sebebiyle mağdur olan hastaların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? Planlanmakta ise hasta ve hasta yakınlarının mağduriyetleri ne zaman ve ne şekilde giderilecektir? Hastaların ve hasta yakınlarının bu şekilde mağdur edilmesi Anayasa’da yer alan “Sosyal Devlet” ilkesi ile çelişmemekte midir?

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195