Title of a News Article

Tanal, Urfa vekillerini topa tuttu

CHP İstanbul Milletvekili Şanlıurfalı Mahmut Tanal, Meclis’te yaptığı konuşmada, Şanlıurfa’nın sorunlarını dile getirdi. Konuşmasında AK Parti’nin Şanlıurfa milletvekillerini ağır bir dille eleştiren Tanal, “Türkiye’de iktidara en fazla oy veren Şanlıurfa ama büyük bir tezatlık söz konusu. Bakın Şanlıurfalılar da artık uyandı. Şanlıurfalılar artık AKP’yi sandığa gömecek” dedi.

UĞUR BUDAK

CHP İstanbul Milletvekili Şanlıurfalı Mahmut Tanal, TBMM’de söz hakkı alarak, Şanlıurfa’nın eğitimden sağlığa, turizmden çevre sorununa, ulaşımdan mevsimlik elektrik kesintilerine kadar birçok alandaki sorunlarını konuştu.

Tanal, konuşmasında sık sık AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ile Şanlıurfa Valisi’ni eleştirirken, “Şanlıurfa halkı mağdur, Şanlıurfa halkı kimsesiz, Şanlıurfa Peygamberler Diyarıdır, Şanlıurfa’da şuan elektrik kesik. Günde 6 saat elektrik kesik, Vali uyuyor mu, nerede bu devletin valisi, nerede bu hükümetin valisi?” diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi.

Şanlıurfa’da sık sık gündeme gelen sağlık sorunlarına da vurgu yapan Milletvekili Tanal, “Her hastanede bir yatakta 2-3 çocuk yatıyor. Nerede bu Şanlıurfa’nın valisi, nerede Sağlık Bakanı?” dedi. 

“Şanlıurfa’nın Valisi nerde?”

Urfa’nın eğitim sorununa da dikkat çeken Tanal, “60-70 kişi sınıflarda okuyor. Bu Şanlıurfa’nın milletvekilleri, bu Şanlıurfa’nın bakanı, bu Şanlıurfa’nın Valisi nerde? Aynı zamanda işbirlikçisi olan IŞİD’çiler nerde?” diye sordu.

Tanal, Urfa’nın çevre sorununa da vurgu yaparak, Bozova’nın, Adıyaman’ın, Kahta’nın pis lağım sularının hepsinin Atatürk Barajı’na aktığını, Urfa’nın bu sağlık sorununun, bu çevre sorununun ne zaman hal edileceğini sordu.

Şanlıurfa’nın ulaşım sorununu da dile getiren Tanal, “Bozova ile Adıyaman arasındaki duble yol ne zaman bitecek? Bakanlık, ne zaman bu Urfa’yla ilgilenecek” diye ifade etti.

Şanlıurfa’nın turizm sorununa de değinen Tanal, “Haftada bir sefer uçak bileti var. Ondan sonrası aktarmalı, vatandaşımız dünyanın parasını ödüyor. Çift aktarmalı olunca çift bilet parası alınıyor. Yazık, günah değil mi bu Urfalılara, nerede bu Şanlıurfa’nın milletvekilleri? Nerede bu Urfa’nın bakanları?” şeklinde konuştu.

 “Urfalılar sahipsiz değil”

Milletvekili Tanal, mevsimlik işçi sorununa da temas ederek, konuşmasında şunları konuştu?

“Mevsimlik işçilerin hepsi perişan durumdalar. Hiçbirinin güvencesi yok, çocuklar okula gidemiyor. Mevsimlik işçi nedeniyle Urfa’da ailelerin çocukları aynı zamanda 2 ay öncesindejn okuldan alınmış oluyor. Bu manada Urfalılar mağdur. Aynı zamanda işsizlik konusu. Türkiye’nin en fazla işsizlik sorunu Şanlıurfa’da. Ama Türkiye’de iktidara en fazla oy veren de Şanlıurfa. Büyük bir tezatlık söz konusu. Bakın Şanlıurfalılar da artık uyandı. Şanlıurfalılar artık AKP’yi sandığa gömecek. Bu anlamda Şanlıurfa’ya göndermiş olduğunuz Vali’yi (Celalettin Güvenç) Belediye Başkanı yaptınız. Urfa’da insan mı yoktu kardeşim? Yani Urfa’nın öz ve öz evlatları dururken, dışarıdan insanlar ithal ediyorsunuz Urfa’ya. Urfalılar sahipsiz değil.”

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 12:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
murat mermer
murat mermer - 10 yıl Önce

Herşeyi cok güzel söyledin soylediklerinede şahsım adına hak veriyorum.Ama birdahaki milletvekili seçimlerinde adaylığını bir urfali olarak urfadan koymanizi ve secilmeniz halinde sorunlarımızı çözmenizi diliyorum.

Ali
Ali - 10 yıl Önce

doğru söze ne hacet

İsmail ALTUN
İsmail ALTUN - 10 yıl Önce

şu süriyelileride gündeme getirmeleri çok iyi olur urfa ne zaman fuhuşsuz kavgasız eski günlere dönecek onu merak ediyorum yada hiç eskisi gibi olmayacakmı yani ikinci bir filistin israil vakası da ş.urfada mı yaşanacak ben bir ş.urfalı olarak süriyelilerin şehrimizi her açıdan zarara uğrattığını düşünüyorum söz sizin saygılar.

Suruç
Suruç - 10 yıl Önce

Muhalefet candır...

yusufff
yusufff - 10 yıl Önce

adam haklı urfa sahıpsız kalmıs bakım yok bunu valı bey ve beledıye baskanı gormuyor chp goruyor bızım urfa ncak yatar bsak bır sey bılmezzz

Müslüm
Müslüm - 10 yıl Önce

Her kelimesine katılıyorum hangi partiden olursa olsun sorunlari dogrulari soylesin dile getirsin basimin üstünde yeri vardir yalniz suna katılmıyorum urfali uyanmadi uyanmayacak goreceksiniz 10 ağustosta yine hirsizlar büyük oy alarak cikacak müstahak tir sana urfali bunlar müstahak

kime ne
kime ne - 10 yıl Önce

urfalilar sandik zamani akla geli̇yor.. chp zi̇hni̇yeti̇ şi̇mdi̇ mi̇ hatirliyor . onlarin sözüyle gaza gelmeyi̇z akıllarından çıkarmasınlar bunu.. yeri geldi mi akp de sandıga gömülür yerii geldimi chp de yere gömülür .. bilmiyorsnız bagımsız belediye başkanı ahmet eşref fakkı baba nasıl kazandı diye araştırın öğrenmiş olursunuz... böye urfa hakkında gereksiz yorum yapanlar var.. haddinizi bilin urfanın türkiye haritasında nerde diye daha geçen sene öğrendiniz..

kime ne
kime ne - 10 yıl Önce

şimdiye kadar nerdeydiniz.. seçim zamanı mı aklınıza geliyor... avucunuzu yalarsınız hepiniz.. ne akp ne chp ne mhp ne de bdp o kadar milletvekili çıktı urfadan ama seçim zamanı ancak göründüler hepinizin ne oldugunu öğrendik


SIRADAKİ HABER

banner195