Title of a News Article

Tanrıverdi, aday adaylarını uyardı

Ak Parti MYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi yarın yapılacak temayül yoklaması öncesi Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adaylarını uyardı. Ak Parti Şanlıurfa İl Binasına gelerek bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti MYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi, Temayüle büyük bir önem verdiklerini belirterek; “Temayül yoklamasını önemsiz görüp temayüle çalışmayan aday adayları listede yer alamaz.” Dedi.

Tanrıverdi; “1 Mart Pazar günü sabah saat 10.00’da başlayacak akşam saat 16.00’da bitecek olan 25. Dönem milletvekili genel seçimleri temayül yoklamasını yapacağız. Temayül yoklaması partimizin bir geleneğidir. 2002’den bu yana teşkilatımızın tercihlerini tespit edebilmek amacıyla böylesi bir temayül yoklamasını gerçekleştiriyoruz. 268 temayül yoklamasına girecek aday adaylarımızı ayrıştırdığımızda 22 kadın, 37 engelli, dolayısıyla diğerleri de erkek aday adaylarımız vardır. Bu aday adayları temayül yoklaması yapıldıktan sonra biz genel merkez yetkilileri olarak zarf içi sayımları Ankara’da yapacağız ve bir rapor halinde seçim işlerine sunmuş olacağız.” Diye söyledi.

 

LİSTELER 7 NİSAN’DA SEÇİM KURULUNA BİLDİRİLECEK

Temayül yoklaması ve yapılacak olan mülakatın ardından belirlenecek listelerin 7 Nisan’da seçim kuruluna verileceğinin altını çizen Ak Parti MYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi; “Temayül yoklamasında demokrasinin bir gereği yerine getirilecek ve partimizin kendi iç çalışması gerçekleştirilmiş olacak. Temayül yoklaması sonucu 6 Mart itibariyle de genel merkezimizde sözlü mülakatlar yapılacak ve aday adaylarının tümü bu mülakata alınacaktır. Bu mülakatlar tamamlandıktan sonra, üst mülakat ve ondan sonra üst değerlendirme kuruluna gidip Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığını yapacağı toplantıda listelerimiz belirlenecek ve 7 Nisanda seçim kuruluna verilmiş olacak.” Diye belirtti.

 

“ALLAH BİR DAHA TÜRKİYE’Yİ 28 ŞUBAT SÜREÇLERİNDEN VE

12 EYLÜL İHTİLALLARINA VE DARBELERİNE DÖNDÜRMESİN”

Bir gazetecinin hükümet ile HDP’nin bugün masaya oturduğu sorusu üzerine MYK Üyesi Tanrıverdi; “Tabi bugün 28 Şubat süreci, bu süreci yaşayanlardan biriyim. 28 Şubatta Hak-iş’in genel sekreterliği ve Hizmet-İş Sendikasının Genel Başkanıydım. O süreçte nelerle karşılaştığımızı ve nelerle zorlandığımızı çok iyi biliyorum. Allah bir daha Türkiye’yi 28 Şubat süreçlerinden ve 12 Eylül ihtifallerine ve darbelerine döndürmesin. Ak Parti Türkiye’de siyasi istikrarı sağlamıştır, tekrar o günlere yaşamamak adına siyasi istikrarın kökleşmesini gerçekleştirmiştir. 2015 seçimlerinde de bunu net bir şekilde gösterecektir. Ak Parti iktidara geldikten sonra buna benzer süreçleri yaşadık ve bu süreçleri milletin iradesiyle atlattık. Hemen hemen her gün bir gencimiz şehit oluyordu. Ama çok şükür bugün görüyoruz ki terörden söz edemiyoruz, etmiyoruz, Allah’a şükürler olsun. Bundan sonra da etmeyeceğimizin belirtileri ortada, bu süreçte artık silahı bırakma kararı alınmıştır, bu süreç inşallah sağlıklı bir şekilde sürdürülecektir. Teröre harcanan para Türkiye’de bellidir, Türkiye’nin ekonomik olarak çöküntüsüne sebep olmuştur. Daha da önemlisi ülkenin geleceği olan gençlerin kaybı can yakıcıydı. Dolayısıyla böylesi acıları ve acı kayıpları bir tarafa bırakmış olacağız, bu ülkenin geleceği adına önemlidir. Çözüm süreciyle başlatılmış ve bugüne gelmiş süreç sağlıklı bir şekilde devam etti. Kimi zaman hazmedemeyen kişiler baltalamış olsa da bugüne kadar direnenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

“TEMAYÜLDE BAŞARI GÖSTEREMEMİŞ BİR ARKADAŞIMIZIN

BİR KATKISI SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Temayül yoklamasının büyük bir arz ettiğini ifade eden Ak Parti MYK üyesi Tanrıverdi; “Temayül yoklamasında başarı gösterememiş bir arkadaşımız varsa, onun ne teşkilatında ne ülkesinde ne meclisine bir katkısı söz konusu olamaz. Dolayısıyla burada teşkilat içerisinde bir durumu ölçmüş oluyoruz, halk içinde de durumu ölçmüş oluyoruz ve diğer bilgiler, belgelere dayanarak raporumuz sonucu açıklamış oluyoruz. Tekrar altını çizeyim, kesinlikle temayül yoklaması laf olsun diye yapılan bir yoklama değildir bilakis adayın aday olabilmesinde önemli bir katkıdır.” Diye söyledi.  

 

TANRIVERDİ, 12 ADAYIN DIŞINDA KALACAKLARA ÖNEMLİ MESAJ VERDİ

Bir gazetecinin 12 adayın dışında kalanlar arasında partiye önceki dönemlere olduğu gibi küsmeler olabilir mi sorusu üzerine Ak Parti MYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi; “Tabi bu bir yarıştır, bu yarışta Şanlıurfa’da 12 aday arkadaşımız tespit edilecektir. Şimdi 268 kabataslak koyuyorum ki şuan 8 tane milletvekilimiz var, 5’de öncesi milletvekilimiz var, 280 diyelim. 280 arkadaşımızdan 12 tanesini belirleyeceğiz. Burada geri kalan arkadaşlarımızın küsmeye bir hakkı olabilir mi, neticede bu yarışa girmekte gerçekten çok önemlidir yani ben bu şehir için, tüm ülke için bir şeyler üretebilirim arzusuyla girmektedir bu arkadaşlarımız, dolayısıyla bu yarışta bulunmakta çok önemli bir şereftir. 282 arkadaşımız içinden 12’nin adı yazılacaktır. Düşününki 10 tane seçildi o sondaki 2 tanesi seçilemedi o zaman o 2 arkadaşımızda ben niye seçilemedim diye bir kırılma hakkına sahip olabilir mi? Bu demokrasi rakamların konuştuğu bir seçim, en büyük rakamı kim aldıysa, temsil etme hakkını alanda o süreçte durmak yok yola devam diyecek. Bulunduğu yerde bu ülkeye bu şehre, bu hemşerilerine verebildiği hizmetleri verecek.” Şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 19:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195