Title of a News Article

Tatlıses'in kaç oy alması gerekiyor?

.

Tatlıses'in kaç oy alması gerekiyor?
banner206

 Şanlıurfa’dan Bağımsız Milletvekili Adayı olan Ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses’in TBMM’ye gidebilmesi için 53 Bin civarında oy alması gerekiyor.

Şirin Payzın, Neler Oluyor'da siyasi partilerin 1 Kasım hesaplarını konuklarıyla masaya yatırdı. Emin Çapa'nın 7 Haziran'dan seçim sonuçlarından derlediği bilgiye göre siyasi partiler, ülke genelinde yüzde 2'lik bir farkla bazı bölgelerde milletvekilliklerini kaybetti.

Programda Şanlıurfa seçimlerine ilişkin şu yorumlar yapıldı;

 

ŞANLIURFA'DA LİSTEYE AŞİRETLER DAMGA VURDU

1 Kasım seçimleri öncesi siyasi partilerin aday listelerini canlı yayında değerlendiren DHA muhabiri Hasan Kırmızıtaş, HDP'nin Şanlıurfa'da oylarını ikiye katladığını söylerken, AK Parti'nin de listede köklü değişiklikler yaptığını anlattı. İşte Kırmızıtaş'ın açıklamalarından bazı başlıklar;

- AK Parti listesi kimilerine göre çok iyi kimilerine göre ise dengesiz. Listede 7 isim değiştirildi. Listeye alınmayan isimler burada önemli. Listede hiç kadın adayı bulunmuyor.

 - 7 Haziran'da aşiret ağırlığının hissedilmediği AK Parti listesinde bu kez hem Kürt hem de Arap aşiretlerden isimler görülüyor.

 - Şanlıurfa'da İbrahim Tatlıses her zaman önemli bir faktör olmuştur. Daha önce de adaylığını açıklayan Tatlıses, her seçimde adaylıktan çekilmiştir. Bu nedenle şehirde Tatlıses konusunda soru işaretleri var.  

- Tatlıses'in 53 bin civarında oy alması gerekiyor. Eğer AK Parti'den oy alırsa bu AK Parti'ye iki milletvekiline neden olabilir.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2015, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195