Title of a News Article

Tayyar, Urfa'da Çatı Adayı'nı eleştirdi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, Amerika derin devleti ve İsrail’in bir projesi olduğunu iddia etti.

UĞUR BUDAK
Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Şamil Tayyar ve Halil Mazıcıoğlu, silahlı saldırı sonucunda hayata veda eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman’ın kardeşi Beşir Akman’ın taziyesine katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ve AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ile birlikte İpekyolu’nda bulunan Gerger Taziye Evi’ne gelen Tayyar ve Mazıcıoğlu, kardeşini yitiren Milletvekili Akman ve yakınlarına başsağlığında bulundu.

Milletvekili Tayyar, taziye evi çıkışında ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Urfastar’a açıklamada bulundu. CHP ve MHP’nin Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ağır bir dille eleştiren Tayyar, “Ekmeleddin İhsanoğlu bir projedir. Mısır’da Sisi’yi iktidara getiren hangi iradeyse, İhsanoğlu’nun arkasındaki irade de aynı iradedir. Arkasında uluslar arası koalisyon var, Amerikan derin devleti var, İsrail var, Suudi Arabistan var. Türkiye’de Gezi olayları ile başlayan ve 17 Aralık ile devam eden süreçte, Erdoğan’sız Türkiye projesini hayata geçiremediler. Bunu başarmanın derdi içerisindeler. Bunun için Ekmeleddin İhsanoğlu’nu getirdiler” dedi.

“İhsanoğlu’nu aday gösteren ne CHP’dir, nede MHP’dir; bu aday tespitinde doğrudan bir iradesi asla söz konusu değildir” diyen Tayyar, şunları konuştu;

“Kendilerine bunu dayattılar ve meydana çıkardılar ama biz kendisinden ziyadesiyle memnunuz. Aradan geçen süre sürekli olarak Sayın Başbakanımızın lehine işliyor. İhsanoğlu, konuştukça batıyor, seçime doğru inanıyorum ki; milletimiz İhsanoğlu’nu daha iyi tanıyacak. İlk turda da seçimi Recep Tayyip Erdoğan’ın göğüsleyeceğini düşünüyoruz.”


Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 16:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
özurfalı63
özurfalı63 - 10 yıl Önce

çamur at izi kalsın mısali hasıtlıktan ve kıskançlıktan başka bırşey degıl

SIRADAKİ HABER

banner195