Title of a News Article

Tüysüz, o ihaleye tepki gösterdi!

Tüysüz, o ihaleye tepki gösterdi!
banner206

Demokrasi ve Atılım (Deva) Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, av turizmi adı altında ceylanların katledilmesi için açılan ihaleye çok sert tepki gösterdi.

DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, yaptığı yazılı açıklamada, ceylan ihalesine tepkisini dile getirerek, şu ifadelere yer verdi;

“Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Merkez Av Komisyonu kararları kapsamında, ülke genelinde izin verilen tür, adet ve ücretleri belirlenerek Şanlıurfa ilimizde de 21.500 TL muhammen bedel ile 14 adet ceylanın avlanması için ihale açılmıştır. Açılan bu ihale vicdana sığmamakla beraber, kendi ülke sınırları içerisinde yaşayan her canlının hatta cansız varlıklara dahi saygının olduğu bu kadim coğrafyada yaşam hakkını korumakla yükümlü olan devlet organlarımızın işleyişine de ters düşmektedir. Zira devletlerin de felsefesi öldürmek değil yaşatmak üzere olmalıdır. Bizler sırf bir anlık egolarımızı tatmin etmek için bir başka canlının yaşam hakkını alamayız. Şanlıurfa’mızda, bir ilçesine ismini vermiş, ilçenin simgesi haline gelmiş bu güzelim ceylanların ihaleye çıkarılması en basit tabir ile katilliktir. Bir an önce bu yanlıştan dönülmelidir”

Tüysüz; açılan ihaleye ilişkin sert tepkisini şu sözleri ifade ederek,  “14 adet ceylanın öldürülmesi için açılan ihalenin muhammen bedeli hazinemiz için çok önemli ise, biz Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak bahsi geçen 21.500 TL’lik muhammen bedeli, bu ihalenin iptali karşısında hazineye ödemeyi taahhüt ediyoruz. Yeter ki bu vatan üzerinde yaşayan her bir canlının yaşam hakkı korunsun. Biz Deva Partisi olarak yeryüzündeki tüm canlıların özgürce yaşayabilecekleri bir dünya inşa etmeye çalışıyoruz. Bugün bu açılan ihaleye nasıl tepki verdiysek bundan sonraki süreçte de canlıların zarar görmemesi için ilgili konuların takipçisi ve sorgulayıcısı olacağız” şeklinde konuştu.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195