Title of a News Article

Urfa bu habere inanmadı

 Urfa bu habere inanmadı
banner206

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde Kejan aşireti kanaat önderlerinden Mehmet Kıran’ın AK Parti'den istifa ederek 7 bin oyu olan aşiretiyle beraber HDP'ye geçti haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen HDP mitinginde, Kejan aşiretinin kanaat önderlerinden Mehmet Kıran'a HDP rozetini, HDP'li Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk taktı. “7 bin oyu olan Kejan aşireti AK Parti'yi bırakıp HDP'ye katıldı” şeklinde çıkan haberler Şanlıurfa kamuoyunda inandırıcı gelmedi. Çünkü farklı kollardan oluşan Kejan Aşireti’nde birden fazla söz sahibi bulunuyor. Ayrıca Mehmet Kıran'ın köyleri olan Otlu ve Avurtepe’de 250 seçmenin bulunduğu ve geçen seçimlerde bu köylerden AK Parti’ye 11 oy çıktığı öğrenildi. Kejan aşireti kanaat önderlerinden Mehmet Kıran’ın belirtildiği gibi 7 Bin oyu bulunmadığı belirtiliyor. Kejan Aşireti’nden tüm partilere oy çıkabileceği konuşulurken, artık aşiretlerin seçmen üzerinde etkili olmadığı bir dönemde bu tür haberlerin ortaya çıkarılması da algı operasyonu olarak adlandırılıyor.

Bunun için 7 Haziran seçimlerine iddialı hazırlanan HDP’nin de, Kejan aşireti kanaat önderlerinden Mehmet Kıran’ın 7 Bin oyu bulunduğu şeklindeki ifadelerine aldanmaması gerektiği belirtiliyor.

Bu arada Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde bulunan belli başlı aşiretlerden Türkmenler, Bucak, Karakeçili, İzol, Acem, Kejan, Şeyhanlı ve Kırvar aşiretlerinden de 7 Haziran seçimlerimde farklı partilere oy çıkacağı öngörülüyor. 

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2015, 14:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195