Title of a News Article

Urfa eski Milletvekiline hapis şoku!

Urfa eski Milletvekiline hapis şoku!
banner206

HDP Şanlıurfa eski Milletvekili, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, “örgüt propagandası” iddiasıyla 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Şanlıurfa eski milletvekili Leyla Güven hakkında, Yüksekova’da 15 Şubat günü 2020 yılında katıldığı panel etkinliğinde yaptığı konuşma nedeniyle açılan davanın 4’ncü karar duruşması yapıldı.

Konuşmasında “Sayın Öcalan’ın söylediği barış çağrısı çok önemlidir. Tecridi kaldırın. Öcalan’ın sağlık ve güvenliğini sağlayın. Ortadoğu’ya barış gelsin” sözlerini sarf eden Güven’e, hakkında hazırlanan iddianamede “devleti itibarsızlaştırma”, “halkı kin ve düşmanlığa sürükleme” ve “suç ve suçluyu övme” suçlamaları yöneltildi. Güven, duruşmaya tutuklu bulunduğu Elazığ E Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nden, avukatı Serdar Çelebi ise Diyarbakır Adliyesi’nde Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Görülen davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, Güven’e “örgüt propagandası” yaptığı gerekçesiyle 5 yıl hapis cezası verdi.

Bu arada Viranşehir Belediye Başkanlığı görevinde de bulunan Güven, Haziran 2015 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) 25. Dönem Şanlıurfa milletvekili olarak TBMM’ye girmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195