Title of a News Article

Urfa-Tacikistan köprüsü kurulacak

.

Urfa-Tacikistan köprüsü kurulacak
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Türkiye Tacikistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa ile Tacikistan arasında gönül köprüsü kuracak.

 

ABDÜSELAM YAVUZ

Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Farrukh Şaripov,  AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Türkiye Tacikistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Ali Cevheri’yi makamında ziyaret etti. Türkiye Tacikistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyelerinden Şanlıurfalı Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati ile diğer grup üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Türkiye ile Tacikistan arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirilebileceği konuşuldu.

 

Büyükelçi, milletvekillerine brifing verdi

Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Farrukh Şaripov,   Mehmet Ali Cevheri başkanlığındaki  Türkiye Tacikistan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyelerine Tacikistan ile ilgili brifing verdi. 8 Milyon nüfuslu, yüzde 99’u Müslüman olan Tacikistan’a Türk iş adamlarının yatırım yapması noktasında çağrıda bulunan Büyükelçi, “Tacikistan’da 800 Türk firması var. Türkiye ile iş konseyi ve tanıtım konusunda iş birliğimiz devam ediyor. Dinimiz, kültürümüz aynıdır, eksik olan gönül bağıdır bu gönül bağını kuvvetlendirmeliyiz” dedi.

 

Cevheri: Urfa’da etkinlik düzenleyeceğiz

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise, Türkiye her ne kadar Tacikistan’a göre batıda olsa da daima kardeşlerinin yanında olduğunu belirterek, “Biz, kucaklayan bir ülkeyiz, bu misyona sahibiz. Tacikistan’la ortak kaderimiz var, birlikteliğimiz var. Mevlana, Tacikistan’dan buraya gelmiş önemli bir din alimidir, Türkiye’de yaşamıştır. Aynı Allah’a, aynı Peygamber’e inanan topluluğuz” dedi.

Türkiye ile Tacikistan arasında gerçekleşen ihracata da vurgu yapan Milletvekili Cevheri,  “Türkiye ile Tacikistan arasında 450 milyon dolarlık ihracata yapılıyoru ancak bu rakam 370 milyon dolara geriledi. Su ve enerji kaynakları bakımından yüksek verime sahip Türkiye bundan faydalanacaktır.  Şanlıurfa’da yakın zamanda Tacikistan’la birlikte bir etkinliğimiz var” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195