Title of a News Article

Urfa'da güzel bir gün

Seçim bölgesi Şanlıurfa’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kente yeni gönderilen 18 adet ambulansın anahtarlarını teslim töreninin ardından, direksiyonuna geçtiği bir ambulansla şehir turu attı.

Urfa'da güzel bir gün
banner206

  Şanlıurfa Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Merkezi binası önündeki bahçede, kente yeni alınan 18 ambulansın teslim töreni düzenlendi. Törene; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, daire müdürleri, sağlık personeli ve 112 ambulans sürücüleri katıldı.

  Törende Bakan Çelik, yeni alınan ambulansların hayırlı olmasını dilerken, ambulans talebinin hızlı bir şekilde karşılanmasında yardımcı olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür etti. Çelik “İnşallah bu ambulansa ihtiyaç olmaz ama hayatın gerçeği bu. Elim ve acı olaylar yaşanıyor. Devletin elinin en ücra köşelerine yetişmesi için, sağlık vasıtasıyla ambulansların ne kadar yararlı olduğu, bazı olaylarda net bir şekilde görülüyor. Bunların amacı, huzurlu bir Şanlıurfa ortaya çıkması içindir” dedi.

  Vali Küçük ve protokoldeki diğer davetlilerle birlikte araçların anahtarlarını ambulans sürücülerine teslim eden Bakan Çelik, programın sonunda ise kendisi için ayrılan ambulansa bindi. Törenin yapıldığı alanda tur atması planlanan Bakan Çelik, Vali Küçük ve Milletvekili Kaçar'ı da araca alarak, bir anda bahçenin dışına çıktı. Bazı ambulansların da peşine takılması üzerine bir anda ne olduğunu anlamayan korumalar ve diğer davetliler, apar topar araçlarına binerek, Bakan Çelik’in bulunduğu konvoyun peşine takıldı. Ambulansın sirenlerini açarak kentte şehir turu yapan Bakan Çelik, bir süre sonra konvoy eşliğinde tekrar kurum bahçesine döndü.

  Araçtan indikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, “Siren sesleri ile seyahat etmek nasıl bir duygu” sorusuna ise, “Ambulans son derece konforlu ve güzel. Böyle bir hizmet görüldü. Kısa bir turda olsa Şanlıurfalılara armağan ettik. Biraz gürültü kirliliği de olsa, böyle bir hizmetin olduğunu Şanlıurfalılara duyurmuş olduk” cevabını verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2014, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195