Title of a News Article

Urfa’da oylar yeniden sayıldı!

.

Urfa’da oylar yeniden sayıldı!
banner206

HDP 1 Kasım seçimlerinin ardından Şanlıurfa’da Eyyübiye, Karaköprü, Viranşehir ve Haliliye ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz ederek, bu ilçelerde bulunan bazı sandıklardaki geçersiz oyların yeniden sayılmasını istemişti. Yeniden sayım yapılan bu ilçelerde, AK Parti’nin oylarının arttığı ortaya çıktı.

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa’da 7 Haziran seçimlerinde 5 vekil çıkaran ve bu seçimde vekil sayısı 3’e düşen Halkların Demokratik Partisi, 4 ilçedeki seçim sonuçlarına itirazda bulundu. HDP Urfa Milletvekili osman Baydemir başkanlığındaki partililer, Yüksek Seçim Kuruluna Kuruluna giderek, Eyyübiye, Karaköprü, Viranşehir ve Haliliye ilçelerinde seçim sonuçlarına itiraz etmiş ve bu ilçelerde bulunan  bazı sandıklardaki geçersiz oyların yeniden sayılmasını istedi.

Bu sandıklarda yapılan sayımlar sonucunda; Haliliye’de 68 oy AK Parti’ye, 3 oy HDP’ye, Viranşehir’de ise AK Parti’ye 12, HDP’ye de 7 oy çıktı. Karaköprü’de sandıkların yarısında sayım yapıldı. Sayımı gerçekleştirilen sandıklarda 21 oy AK Parti’ye, 2 oy da HDP’ye çıktı. HDP Heyeti, Eyyübiye İlçesinde de 175 adet sandığa itirazda bulunmuştu. Bu sandıkların 80’ininde yapılan sayımlarda 25 oy AK prti’ye, 1 oy CHP’ye ve 2 oy da HDP’ye çıktı. HDP heyeti, daha sonra kalan sandıklardaki geçersiz oy sayılarının sonucu etkileyemeyeceğinden dolayı itirazlarından vazgeçti. Böylece HDP’nin itirazları, Urfa’da vekil sayısında herhangi bir değişikliğe neden olmadı.

Öte yandan 1 Kasım seçimlerinde AK Parti Şanlıurfa’da yüzde 64,55 oranında (518 Bin 787) oy alarak 9 vekil çıkarırken, HDP ise yüzde 28,46 (228 Bin 715) oy almış ve 3 vekil çıkarmıştı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 09:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
dehrenbey
dehrenbey - 8 yıl Önce

vah vah bu kadar ihtiyaç duymaya başladılar demekki bir üç beş yedi oya hdp heder olmuş millet

SIRADAKİ HABER

banner195