Title of a News Article

Urfa’daki STK’lara sert açıklama…

.

Urfa’daki STK’lara sert açıklama…
banner206

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren bazı sivil toplum örgütlerine, “AKP’nin adamı mısınız?” diye sert çıkıştı.

 

UĞUR BUDAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  haftalık olağan grup toplantısında; "Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor” demişti. Şanlıurfa’da bazı sivil toplum örgütleri, dün Büyükşehir Belediye binası yanında, bir araya gelerek, Kılıçdaroğlu'nu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri dolayısıyla çok sert bir dille eleştirmiş ve CHP Genel Başkanı’nı istifaya davet etmişlerdi.

 

“AKP’nin adamı mısınız?”

Bu tepkilerin ardından CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, bugün bir basın açıklaması yaparak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren bazı sivil toplum örgütlerine, “AKP’nin adamı mısınız?” diye sert çıkıştı.

Parti binasında açıklamada bulunan Aydınlık,  İslam aleminin ve Şanlıurfa halkının Regaip Kandilini kutluyarak sözlerine başlarken, şunları kaydetti;

“Dün  Belediye önünde AKP tarafından partimize karşı yapılan bir linç kampanyası vardı. Tabiki bunlar siyasi partiler ne derlerse desinler  buna karşı değiliz ve zaten biz onları da umursamıyoruz ama onların içerisinde bazı sivil toplum kuruluşları da yer aldı. Ben o sivil toplumkuruluşlarının başkanlarına sesleniyorum: Siz sivil toplum örgütünü müsünüz yoksa siz AKP’nin  adamları mısınız? Bir Bakan açıkama yapıyor, bu açıklamaya karşı genel başkanımız tepki veriyor. Ben bu açıklamayı bir erkek olarak dilime getiremiyorum ama o sivil toplum örgütleri Bakan’a karşı tepki göstermedi. Bunlar AKP’nin linç kampanyasına katılıyorlar. Ensar Vakfı’nda 20-30 küçük çocuğa tecavüz edildi ama maalasef bunlar bunu kapatmak istiyorlar.  Biz bundan utanç duyuyoruz. Biz Ensar Vakfı’nda tecavüze uğrayan çocukların yanındayız.”

 

“Bin 500 personel işsiz kaldı”

Şanlıurfa’da 4 özel hastanenin SGK tarafından sözleşmesinin feshedildiğine de vurgu yapan Aydınlık, “Bu 4 hatsanede sadece Bin 500 personel çalışıyor. Personelin dışında 300 civarında da doktor var, bunun yanı sıra hastanelerin yanlarında çok sayıda işyerleri var. AKP malasef bunları görmeden 4 hastaneyi kapattı. Hastanenin hatası varsa ceza verebilirsin ama 4 tane hastaneyi kapatıp Bin 500 insanı işsiz bırakamazsın. Bu insanlık dışı bir olaydır. Urfa’da 1 Milyon 800 Bin insan yaşıyor. Bu hastaneler kapatılınca diğer hastaneler yetersiz kalıyor” şeklinde konuştu.

 

Bakan’ı alkışlarla protesto ettiler

Basın açıklamasının ardından Ensar Vakfı'nda küçük çocuklara yönelik yaşanan cinsel istismar olayına ilişkin tecavüzcüleri aklayarak, "Bir kereden bir şey olmaz" diyen Aile ve Sosyal Politikaları Bakanı Sema Ramazanoğlu, CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, CHP Kadın Kolları Başkanı Gülayşe Tanıska ve parti yönetim kurulu üyeleri tarafından alkışlarla protesto edildi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195