Title of a News Article

Urfa'dan ışıklı tepki!

Urfa'dan ışıklı tepki!
banner206

 Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde yapılan mitinge katılan yüzlerce kişi, cep telefonlarının ışıklarını açarak sızdırılan kasetlere tepki gösterdi. Mitingde konuşan Bakan Çelik, “16 yıldır kanı, kini ortadan kaldırdı. Velev ki birileri rahatsız oldular” dedi.

AK Parti’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç ve Eyyübiye İlçe Belediye Başkan Adayı Mehmet Ekinci ile ilçede düzenlenen miting, hava kararana kadar sürdü. Konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Güvenç’e ortaokul öğrencisi olduğunu söyleyen bir kız çocuğu mektup verdi. Mektubun tamamını alanda okuyan Güvenç, “Anneler babalar, oy verirken çocuklarımızın talebine dikkat edeceksiniz. Devir bütünleşme devri. Çocuklarımız, çok daha iyi Eyyübiye’yi, Şanlıurfa’yı, Türkiye’yi hak ediyor. İşte bunun delillerinden biri de bu elimdeki mektup. Biz bu vizyonun insanıyız. ‘Yeni Türkiye’ yolunda yeni Şanlurfa için 763 proje’ dedik” ifadelerini kullandı. Güvenç’ın tamamını okuduğu mektupta ise özetle şu ifadeler yer aldı:

“Bizim okula henüz tabletler gelmedi. Sizden ricam, ben ve 5 kardeşim için bir tane bilgisayar. İnşallah AK Parti kazanır. Her gün dua ediyoruz AK Parti kazansın diye. Keşke ben de oy kullanabilseydim. Allah iftiraya uğrayanlara yardım etsin.”

Mektubu okumasının ardından platformun önündeki genç kızlara mektubu kimin verdiğini soran Güvenç, “Sen misin mektubu veren? Sonra gel de konuşalım seninle” dedi.

Bakan Çelik’in anons edildiği esnada ise alanda büyük coşku yaşandı. Platformdan yapılan “Ampulleri yakalım, bu cep telefonu ışıklarını açalım” anonsu üzerine alandaki yüzlerce kişi hep birlikte cep telefonlarının ışıklarını yaktı. Bir anda yanan cep telefonları ve AK Parti bayrakları renkli görüntülere sahne oldu.

Sahneye çıkan Bakan Çelik ise, "Ekonomide iyi gidiyoruz. Barış, huzur, kardeşlik, birlik beraberlik politikamız, 16 yıldır kanı, kini ortadan kaldırdı. Dostluk var, barış var, kardeşlik var. Velev ki, birileri rahatsız oldular. Türkiye’nin ekonomik kalkınmasından, Türkiye’nin barışından, kardeşliğinden rahatsız oldular. İşte pazar akşamı, siz öyle bir tokat atacaksınız ki, 'İlle de AK Parti' diyeceksiniz, 'İlle de AK Parti' diyeceksiniz” dedi. AK kadroların kendisini millete vakfeden kadrolar olduğunu belirten Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Oylarınızı hizmet verecek kadroya verin. Eş dost akraba ilişkisi çerçevesinde oylarınızı bölmeyin. Güçlü bir şekilde Mehmet Ekinci’yi koltuğa oturtun. Celalettin Güvenç Bey'i koltuğa oturtun. Siz güçlü destek verirseniz, tıpkı 2011’de olduğu gibi, bizim şevkimizi artıracaksınız, çalışma azmimizi daha da artıracaksınız. Problemlerin çözümü bir bir arkasından gelecek. Hiç endişeniz olmasın. Birileri koltuk için oy istiyor. Birileri koltuğa oturmak için, koltuk sahibi olmak için mücadele ediyor. AK Parti’nin, AK Parti adaylarının böyle bir derdi yok. Bunlar, kendi hayatlarını millete vakfetmiş kadrolardır. AK kadrolar böyledir.”

Bölgede ve ülkede AK Parti iktidarının önemli hizmetlere imza attığını vurgulayan Çelik, “İşin şakası yok, oy kullanmak önemli bir hadisedir. 5 yıllık geleceğinizi belirleyeceksiniz. Oy verirken bir oya sahip çıkacaksınız. İkincisi ise bu güzel, peygamberler şehrinin sorunlarını çözecek, gece, gündüz demeden çalışan kadroları iş başına getirmek durumundasınız” diye konuştu.

Çelik ve belediye başkan adayları, miting bitiminde coşkulu kalabalığa karanfil dağıttı. Miting sonunda aracına binmek isteyen Bakan Çelik’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195