Title of a News Article

Urfalı Başkana tam destek verdiler...

Urfalı Başkana tam destek verdiler...
banner206

Diyarbakır Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Demir ve 17 ilçede görev yapan muhtarlar, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şanlıurfalı Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret ederek destek mesajı verdi.

İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanının görevden alınarak yerine Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun görevlendirilmesi dolayısıyla farklı dernek, cemiyet ve sendikalardan destek ziyaretleri gelmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen görüşmede, muhtarlar yapılan görevlendirmeyi memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler. Programda bir konuşma yapan Diyarbakır Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Demir, Güzeloğlu'nun muhtarlara maddi ve manevi konularda destek olduğunu söyledi.

Güzeloğlu'yla işbirliği içerisinde çalışacaklarını vurgulayan Demir, "Bundan sonra yapacağınız hizmetlerden dolayı her zaman Diyarbakır muhtarları olarak yanınızda yer alacağız. Sizinle beraber ne gerekiyorsa, yardımcı olacağız. Sizlerin de en iyi hizmeti bundan sonra Diyarbakır halkına yapacağınıza güveniyor, muhtarların tüm sorunlarını en kısa sürede çözeceğinize de inanıyoruz." dedi.

Demir'in ardından bir konuşma yapan Güzeloğlu, muhtarlarla görüş alışverişine önem verdiklerini belirterek, "Diyarbakır'da da biliyorsunuz ki bundan önceki görev süremiz içerisinde her bir ilçe bazında ayrı ayrı bin 47 mahalle muhtarımızla sayısız kere bir araya geldik. Birçoğunuzla bu meseleleri oturup müzakere ettik. Çünkü biz inanıyoruz ki Diyarbakırlı vatandaşlarımız hizmetin en iyisini ve güzelini hak ediyor. Bizim işimizde millete efendilik değil hizmet etmek, hizmetkâr olabilmek endişesi vardır." dedi.

"Belediyelerin temel fonksiyonu, millete hizmet etmektir"

Belediyelerin halka hizmet için var olduğunu belirten Güzeloğlu, "Belediyelerin temel fonksiyonu bu doğrultuda millete hizmet etmektir.  Altyapıdan sosyal üstyapıya, doğumdan ölüme kadar, hayatın her alanında kendilerine tahsis edilen kaynakları millete sarf etmek, milletin yaşam kalitesini iyileştirmek, temel belediyecilik hizmetleri olan fiziksel altyapıyı, yol, su, kanalizasyon, park, bahçe benzerlerinin yanında sosyal üstyapıyı da, yaşam kalitesini de en iyiye taşımak. Eğitim ve kültür, sağlık, spor, sanatta ve bütün alanlarda o kenti iddialı bir yere taşımak.” ifadelerini kullandı.

Belediye başkan vekilliği görevine atanmasıyla, belediye imkânlarını milletin refahı için kullandıklarını belirten Güzeloğlu, "Amacımız, Milletin hak ettiği hizmeti, beklediği bu hizmet seferberliğini yapmak ve refahı için gönderilen her kuruşu yine millete yani sizlere tahsis etmek. Büyükşehir Belediyesi'nin bütün kadroları, imkânları, her düzeyde bütçesi kaynakları artık Diyarbakır'ın emrindedir.” diye belirtti.

Muhtarlarla hizmet kervanında beraber çalışacaklarını aktaran Güzeloğlu, "Siz muhtarlarımız bu hizmet kervanında bizim en yakın yardımcımız ve yanında çalıştığımız arkadaşımız olacaksınız. Biliyorsunuz ki, ben Vali olarak göreve başladığımda ilk çıkardığım genelgelerden biri muhtarların kamu hizmetlerinde, dairelerinde öncelikli olarak değerlendirilmesi dinlenilmesi ve meselenin çözümüne muhtarlarımızın ortak edilmesiydi. Şimdi meselenin Büyükşehir kısmı da buna katıldı. Önümüzdeki günlerde bin 47 mahalle muhtarımızın yerinde, merkezde ve konunun özelinde meselenin gerçekleştiği noktada toplantılarımız olacak.” dedi.

“Silvan Projesi, Diyarbakır’ı dünya çapında tarıma dayalı sanayi merkezi yapacak”

Hükümetin Diyarbakır'da büyük yatırımları hayata geçirdiğine dikkat çeken Güzeloğlu: şunları söyledi:

"Bakın Diyarbakır'ı büyük bir gelecek bekliyor. Bugün 235 bin hektarı sulayacağımız Silvan projemiz var, 300 bin insana iş sağlayacağımız, geliri bugüne göre en az 10 kat artıracağımız bir dev proje. 8 baraj ve 23 sulama projesi devam ediyor. Hiçbir gerileme yok. Bu proje Diyarbakır'ı, ülkeyi, dünya çapında bir üretim, yatırım ve tarıma dayalı sanayi merkezi yapacak. Organize Sanayi bölgesinin kararını aldık. Altyapısı hazır. Buna bağlı 2 ek Ergani ve ve Bismil'de Gıda Organize Sanayi bölgelerinin tahsislerini yaptık. Yine merkezde Lojistik serbest bölgesi, Tekstil bölgesi, Organize Sanayi 2.Bölgesi'nin kararlarını aldık ve altyapılarını tamamladık. Şu an yatırımcılar yatırıma başladı, alt yapı çalışmaları başladı. Tüm bunlar ve buna benzer yatırımlar İnşallah en kısa sürede Diyarbakır'ı üreten, sanayi anlamında Türkiye'deki iddiasını dünyaya taşıyan ve istihdamını Türkiye'de en hızlı artıran bir il haline getirecek. 

Muhtarlık başkanlığı kurulacak

Muhtarlarla daha iyi iletişim kurmak amacıyla yapılan çalışmaları anlatan Güzeloğlu, "Büyükşehir belediyemizden sadece sizin başvurularınızı karşılayacak, geldiğinizde sizleri ağırlayacak, sorunlarıyla buluşacak ve valilik ile ortak çalışacak bir muhtarlık Başkanlığı'nın bugün sözünü peşinen veriyorum. Bunun bir adım sonrası, muhtarlıklarımızın kurumsal olarak çalıştıkları hizmet alanlarına ve bürokratik çalışmada yardımcı olacak temel malzeme ve ihtiyaçlarının karşılanması olacak.” şeklinde konuştu.

Muhtarlar derneğinin yanı sıra Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Ezer ve yönetim kurulu üyeleri, HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı Hizmet İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman ile üyeleri de ziyarette bulunarak desteklerini belirttiler. 

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2019, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195