Title of a News Article

Urfalı Milletvekilinden flaş açıklama...

.

Urfalı Milletvekilinden flaş açıklama...
banner206
 CHP’nin Urfalı İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, protesto gösterine katıldığı için 7 yıl hapisle cezalandırılmasının istenmesine tepki göstererek, “Sarrafların, Cengizlerin, Torunların önüne değil; Halkımıza siper oldum” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Torunlar İnşaat’ta 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasının meydana geldiği şantiyenin önündeki protesto gösterisine katıldığı için "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etme" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarını işlediği iddiasıyla hakkında iddianame hazırlanmasını eleştirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 7 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istediği Tanal, yaptığı yazılı açıklamada, “Bir daha böyle sorumsuzca, insan hayatını hiçe sayan, tedbirlerin alınmadığı çalışma ortamları olmasın, insanlar güvence altında çalışsınlar diye oraya gittim. Ben başkaları gibi Sarrafların, Cengizlerin, Torunların önüne değil; Halkımıza siper oldum” ifadelerini kullandı.

İddianame’nin hukuksuz olduğu belirten Tanal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“O gün de söyledim bugün de söylüyorum, bu hukuksuzluğa, bu adaletsizliğe, bu vicdansızlığa göz yumanlar ve arka çıkanlar bir gün mutlaka hesap verecekler. Bugüne kadar hep haksızlığın, adaletsizliğin, hukuksuzluğun karşısında, halkımızın yanında yer aldım, bundan sonra da halkımızın yanında durmaya devam edeceğim.”

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2016, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195