Title of a News Article

Urfalılardan destek istediler...

.

Urfalılardan destek istediler...
banner206
 CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin başkanlığındaki CHP heyeti, referandum çalışmaları için Şanlıurfa’ya geldi. Tekin ve beraberindekileri, esnafı gezerek referandumda ‘hayır’ oyu kullanmalarını istedi.

İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, beraberinde milletvekilleri Enis Berberoğlu ve Mahmut Tanal ile birlikte referandum çalışmalarına katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Haşimiye ve Yıldız Meydanı civarında esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinleyen Tekin ve beraberindekileri, vatandaşlardan 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘hayır’ oyu vermelerini istedi. CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık ve CHP İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Budak'ın da eşlik ettiği CHP heyeti, Balıklıgöl’de kutsal balıklara yem attıktan sonra tarihi Gümrükhanı’nda basın açıklamasında bulundu.

2010 referandumunun 15 Temmuz'daki darbe girişiminin temel atma töreni olduğunu iddia eden Tekin,

2010 yılında en çok 'Evet' oyu siz verdiniz. Neye verdiniz biliyor musunuz? Darbeye yol açtınız. 2010 yılındaki referandum yani Anayasa değişikliği Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütün itirazlarına rağmen, aman ha burada iki tane tuzak var” dedi.

Tekin, açıklamasında şunları kaydetti;

“'Türkiye’yi zor durumda bırakırsınız' dememize rağmen ne yazık ki en çok oyu siz verdiniz ve o darbenin sebebi Ergenekon, Balyoz, bütün kumpasların yol açıldığı yer 2010 referandumudur. Yargıyı bir gruba bir kişiye teslim ederseniz, Türkiye’yi teslim alırsınız. 2010 referandumu 15 Temmuz’daki darbenin temel atma töreniydi. 249 şehidimizin ve Türkiye’de yaşanan bu darbenin sorumlusu 2010 yılındaki referandumdur.”

 

"ŞANLIURFA BÖYLE GİDERSE ŞANLI SURİYE OLABİLİR"

Ortadoğu ve Suriye’de yaşananlardan kaynaklı Türkiye’deki en fazla sığınmacı nüfusunun Şanlıurfa’da olduğunu dile getiren Tekin, "Ne yazık ki Şanlıurfa işsizlik konusunda çok ciddi sorun yaşayan bir ilimizdir. Suriye meselesinden kaynaklı Türkiye’de en çok mülteci ve göçmen alan tek il Şanlıurfa’dır. Şanlıurfa böyle giderse Şanlı Suriye olabilir. Bu gidişat onu gösteriyor. Esnaflara bakıyoruz ana caddelerin çoğunda Suriyeli esnaflar var ve haksız bir rekabet var. Biz mazlum insanlar yaşamasın demiyoruz, elbette yaşamalı ama disiplinli bir şekilde yaşamalı ve kayıt altına alınabilmeli, kayıt altında olmayan ve ekonomide ne yazık ki Suriyelilerin avantajlarını buradaki yerli Şanlıurfalıların kullanma şansı yok” diye ifade etti.

 

"VATANDAŞ İŞSİZLİK VAR DİYOR"

Türkiye coğrafyasının tamamında ciddi bir işsizlik sorununun olduğunu ifade eden Tekin, "Vatandaş da haklı olarak bize sitem ediyor. 'Bu kadar işsizlik, bu kadar sorun var; siz niye dile getirmiyorsunuz' diyor. Vallahi dile getiriyoruz, billahi dile getiriyoruz, tallahi dile getiriyoruz. Ancak sağır ve dilsiz bir medyamız olduğu için, size ulaşamadığımız için kusura bakmayın. Türkiye ilk kez son yılların en büyük işsizliğini yaşıyor. Buna çare bulmak için 15 yılık iktidar, referandum döneminde televizyonlarda işsizlere iş diye haberler yapılıyor. Nerede bu iş, ben de başvuracağım" şeklinde konuştu.

CHP heyeti, referandum çalışmalarının ardından Şanlıurfa’dan ayrıldı. 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 17:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfa
urfa - 7 yıl Önce

AKŞENER merkezi kurack

SIRADAKİ HABER

banner195