Title of a News Article

Urmak, STK temsilcileriyle buluşuyor

Seçim çalışmalarına büyük bir heyecan ve şevkle devam eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Jeoloji Mühendisi Nüsret Urmak, halkın beklentilerini istişare ettiklerini söyledi.

 Seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi, Terziler Odası ve Manifaturacılar Odası’nı ziyaret eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Nüsret Urmak, kentin sorunlarını bildiklerini, sorunların çözümü konusunda ve halkın siyasetten beklentileri hakkında sivit toplum kuruluşlarıyla görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Şanlıurfa Terziler Odası eski başkanı Numan Tuğbay, yeni başkanı Yasin Küçük ve oda üyeleriyle bir  süre sohbet eden Urmak, küçük esnafın yaşadığı sıkıntıların giderilmesi noktasında AK Parti hükümetinin büyük adımlar attığını hatırlattı. Gerek geriye dönük borçların yapılandırılması, gerek esnaf ve sanatkarın işlerini büyütmesi adına hibe ve kredilerin sağlanması gibi çok çeşitli destekler sağlandığına işaret eden Urmak, “AK Parti hükümeti döneminde çok sayıda esnafımız işini büyütme imkânı buldu. Son olarak esnaf kredilerini almada büyük kolaylık sağlandı. Esnaf ve sanatkarın, ekonominin bel kemiği olduğunu biliyoruz. Yapılanlar yeterli mi, elbettedeğil. Çünkü ihtiyaçlar sınırsızdır. Kısmet olur, milletvekili seçilirsek esnafımızla birlikte çok güzel projeleri hayata geçirme imkanı bulacağız” dedi.

Daha sonra Manifaturacılar Odası Başkanı İbrahim Halil Beyaz ve yönetim kurulu üyeleriyle buluşan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı Nüsret Urmak, burada da esnafın sorun ve beklentileri üzerine sohbet edip, notlar aldı.

Aynı günün akşamı Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesi’nin Rızvaniye külliyesindeki odasında, kentin ileri gelen şair, yazar ve edebiyatçıları ile bir sohbete katıldı.

Burada, bir konuşma yapan Urmak: “Siyasetin içinde olduğumuz günden bu yana halkla beraberiz. Bu seçim süreci vesilesiyle daha sık bir araya geliyor, istişare ediyoruz. Malum, 7 Haziran seçimleri hem Şanlıurfa hem de ülkemiz için çok önemli bir süreç. AK Parti’nin gerekli milletvekili sayısına ulaşarak hem anayasayı değiştireceği hem de yeni Türkiye yolunda bir adım daha atılacağı bir seçimin arefesindeyiz. Bu anlamda değerli sivil toplum örgütlerinin, hemşehrilerimizin Şanlıurfa’yı temsil noktasında karar vericiler için sağlıklı katkılar sunması gerekiyor” diyerek, oda başkanları, yönetim kurulu  ve üyeleri ile TYB’de bulunan şair-yazarlara teveccühlerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

 

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayı

Jeoloji Yüksek Mühendisi

Nüsret URMAK

 

1975 yılında Şanlıurfa-Hilvan’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Şanlıurfa’da okuduktan sonra 1994 yılında

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

1999 Yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

2004 yerel seçimlerinde AK Parti’den Şanlıurfa Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Belediyede, Belediye Meclisi Başkan Vekilliği, İmar Komisyonu Üyeliği, Ulaşım Komisyonu Başkanlığı ile Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevini yaptı.

2009-2012 AK Parti Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. AK Parti Siyaset Akademisi koordinatörlüğünü de yürüten Urmak,  2012-2014 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve  AR-GE den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. AK Parti’de İl Seçim Koordinasyon Merkezi’de,  2009 Yerel Seçimleri,  2010 Referandumu,  2011 Genel Seçimleri ile 2014 Yerel Seçimlerinde görevler aldı. 2014 Yerel seçimlerinde AK Parti Haliliye İlçe Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibi olan Urmak, iş hayatında Toprakkale-İskenderun otoyol inşaatı, Gaziantep-Şanlıurfa çevre yolu inşaatları ile çoksayıda konut yapısı ve mühendislik projeleri üstlendi.

Evli ve üç çocuk babası olan Urmak, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2015, 15:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
URFALI
URFALI - 9 yıl Önce

bu kadar aday adayi ni̇ye var acaba herkes şapkasini önüne koyup düşünmeli̇ bence yazik olan urfaya oluyor.

SIRADAKİ HABER

banner195