Title of a News Article

Uslu: Top muhalefette

.

Uslu: Top muhalefette
banner206

 Başbakan Başdanışmanlığına atanan AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili, AK Parti AR-GE Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Karahan Uslu, gündemdeki yerini koruyan ‘Başkanlık Sistemi’ ile ilgili Urfastar’a özel açıklamalarda bulundu. ‘Başkanlık Sistemi’ konusunda AK Parti’nin kararının net olduğunu ve topun muhalefette olduğunu belirten Uslu, “Bu kararın parlamentodan alınmasını bekliyoruz. Bu olmadığı takdirde de büyük ihtimalle Türkiye, referandum süreci yaşar; Bu referandumda böyle bir değişimin olabileceğini düşünüyoruz” dedi.

 

İBRAHİM HALİL ŞEKER

Başbakan Başdanışmanı Zeynep Karahan Uslu, Başbakanlığa atanmasında siyasi kariyeri ve Şanlıurfa’da yaptığı çalışmaların önemli rol oynadığını söyledi. Urfastar’a açıklamada bulunan Şanlıurfa eski Milletvekili Uslu,  “Ak Parti çatısı altında kuruluşundan bugüne farklı siyasi pozisyonlarda kesintisiz bir biçimde siyaset yapmaya devam ediyorum. Bundan da gerçekten onur duyuyorum. Bu çerçevede partimizde AR-GE Genel Başkan yardımcılığının yanı sıra Başbakanımız tarafından yakın çalışma arkadaşı olarak görevlendirilmem benim için onur vericidir. Ben bunu sadece kendi şahsım adına onur verici bir şey olarak görmüyorum; Bu, Urfa’da hemşerilerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmaların, performansın ve Urfa’nın da ortak başarısıdır. Hemşerilerime desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Türkiye çok kritik bir noktada”

Uslu, Türkiye’nin gerçekten zor zamanlardan sıklıkla geçen bir ülke olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Siyasi tarihimize baktığımız zaman hep bir gerilim, coğrafik koşulların, politik koşulların etkisiyle belli sıkıntıların Türkiye siyasetine hep yüklenme durumunda bir ülke. Bu anlamda Türkiye, şuanda da çok kolay bir dönemde değil; Sınırda yaşanan çatışmaların, potansiyel çatışma ortamlarının ve bölge üzerinde birilerinin sınırları yeniden biçimlendirmek üzere, ülkelere adeta dizayn vermek üzere yapılmak istenen uluslararası siyasi mühendislik çalışmalarını da düşünecek olursak Türkiye şuanda da çok tarihin kritik noktasında, kritik bir durumda duruyor. Bu çerçevede de 1 Kasım seçimleri ile birlikte milletimizin de başta Urfa olmak üzere seçim başarısı ve istikrara, ülkenin geleceğine verdiği destek ortadadır. Böyle kritik bir dönemde vatandaşımızın veraseti ile istikrarın bir defa daha yakalanmış olması Türkiye’nin bölgedeki ateş çemberinden sapa sağlam ve güçlenerek çıkabilmesi adına fırsattır, inşallah bu fırsatı da AK Parti’nin hakim parti haline geldiği böylesine büyük bir güçle iktidarın sorumluluğunu üstlendiği bu dönemde gereğini yerine getireceğiz. Bugüne kadar Türkiye’de yaşanan gelişmelerin çok daha çok daha fevkinde ilerlemelerin söz konusu olduğu bir dönemi de ülkemize, milletimize, Urfa’mıza yaşatma imkânı olacak inşallah” dedi.

 

“Muhalefet partileri süreci kilitledi”

AK Parti’nin gündeminde yer alan ‘Başkanlık Sistemi’ ile ilgili de konuşan Başbakan Başdanışmanı Zeynep Karahan Uslu, açıklamalarında şunları kaydetti;

“Hükümetimizin açık hedeflerinden birisi hükümet sistemi değişikliğini değiştirebilmek var. Bu çerçevede Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalara başlamak üzere. Bunun ilk etabının startı verildi. İnşallah bu defa geçtiğimiz dönemdeki olumsuzluklar yaşanmaz; Muhalefet partileri tarafından sürecin kitlendiğine geçen dönem şahit olduk. Türkiye’yi halen bir darbe anayasa ile yönetmek durumunda bırakan bir muhalefet anlayışı ile kaldık. Artık Yeni Türkiye’nin ihtiyaçlarına karşılık gelebilecek, sistemdeki her türlü sıkışmanın önünü açabilecek nitelikte bir Anayasaya sahip olmamız gerekiyor. Bunun önemli başlıklarından birisi de hükümet sistemi değişikliğidir, buda başkanlık sistemidir.  Başkanlık sistemine yönelik birçok haksız, mesnetsiz ve ortada daha bir öneri dahi konmamışken baştan reddiyeci bir tavırla sahiplenmek Tayyip Erdoğan düşmanlığı, AK Parti’nin rahatsızlığı dışında hiçbir şeyle açıklanamayacak. Birçok muhalefet partisi de şuanda maalesef bu tavrı görüyoruz, bu tavrın kendilerine herhangi bir siyasi fayda getirmeyeceği, getiremeyeceğini inşallah idrak ederler. Toplumun gerçekten ihtiyaçlarını analiz ederek, toplumsal beklentilere ve bu anlamda önlerine konulan siyasi önerilere, reddiyeci değil müzakereci bir yaklaşımla anlayan ortak noktada buluşabilen ve ülkenin önünü açacak nitelikte bir yaklaşımla bu defa karşılık üretirler diye umut ediyoruz. Dolayısıyla ilk defa bu kararın parlamentodan alınabilmesidir, bu konuda AK Parti’nin tavrı gayet nettir, top muhalefettedir. Bu olmadığı takdirde de büyük ihtimalle Türkiye, farklı bir biçimde referandum süreci yaşar. Bu konuda milletin sözünü, milletin sesini hâkim kılacak yöntemlerden birisi referandumdur. Bu referandum çerçevesinde böyle bir değişimin olabileceğini düşünüyoruz ama burada parlamentonun yani muhalefetteki siyaset partilerin süreci kilitleyici bir tutumu sahiplenmemesini temenni ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195