Title of a News Article

Valilikten konuyla ilgili flaş açıklama

Valilikten konuyla ilgili flaş açıklama
banner206

Şanlıurfa'da, bu sabah saatlerinde aracına binerek partisinin binasına gitmek isteyen CHP'li Ahmet Budak'ın aracının cam sileceği üzerinde kaleşnikof mermisi bulundu. Tehdit ve gözdağı verildiği ileri sürülen mermiyle ilgili Şanlıurfa Valiliğinden yazılı açıklama yapılarak, olayın tüm yönüyle araştırılmaya başlandığı ifade edildi.

Urfa siyasetinden son günlerde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ederken, bu sabah şok etkisi yaratan bir gelişme yaşandı.

Geçtiğimiz şubat ayında görevden alınan Parti tarafından kayyum atanan Ferhat Karadağ ve yeni yönetimi il Başkanlığı için 45 süre içerisinde olağan kongre ile seçime gitmesi gerekiyordu. Verilen sürenin ardından seçime gidilmemesiyle birlikte eski yöneticilerden Ahmet Budak beraberindeki heyet, Ankara 5. Sulh mahkemesi tarafından yeni kayyum olarak atandı. Adli makamlarca alınan bu karar doğrultusunda Ahmet Budak bugün 13'te bayrağı devralacaktı. 

Sabah saatlerinde Haliliye ilçesi Sırrın mahallesinde ikametinden ayrılarak partiye doğru hareket etmek üzere aracına binen Budak, kaleşnikof mermisiyle karşılaştı. Aracının silecek üzerine bırakılan 7.62 kaleşnikof mermisiyle karşı karşıya kalan Ahmet Budak, durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, mermiyi kim yada kimler tarafından bırakıldığı bulmak için geniş çaplı soruşturma başlattı. 

VALİLİKTEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

CHP'li Kayyum Başkanı Ahmet Budak'a yönelik yaşanan bu olayla ilgili Şanlıurfa Valiliğinden flaş açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yerverildi;

"CHP Şanlıurfa İl Başkanlığında gerçekleştirilecek olan il başkanlığı devir teslim töreni öncesinde görevi devralacak Ahmet Budak, güvenlik güçlerimizi arayarak aracının üzerine kaleşnikof mermisi bırakıldığını ihbar etmiştir.

İhbar üzerine; güvenlik güçlerimiz araç üzerinde inceleme yaparak mermiye el koymuş, olay adli makamlara intikal ettirilmiştir.

Olay tüm yönleriyle incelenmekte olup, başlatılan adli tahkikat da devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

URFASTAR 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2022, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142