Title of a News Article

Ve beklenen gün geldi çattı!

Ve beklenen gün geldi çattı!
banner206

Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. Dönem milletvekilleri, 23 Haziran Salı günü yemin edecek. Yemin edecekler arasında PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın yeğeni HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan da bulunuyor.

7 Haziran seçimlerinde TBMM’ye gitmeye hak kazanan 550 milletvekili 23 Haziran Salı günü yemin töreniyle Meclise merhaba diyecek. Salı günü saat 15.00’te toplanacak olan meclise, TBMM’nin en yaşlı milletvekili olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal geçici başkanlık yapacak. Baykal, TBMM Genel Kurulu'nda ilk birleşimi açtıktan sonra önce kendisi yemin edecek, daha sonra milletvekilleri illerine göre ve alfabetik sırayla kürsüden yemin edecek.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Nureddin Nebati, Kasım Gülpınar, Seydi Eyyüpoğlu, Mazhar Bağlı, Halil Özcan, Hamide Sürücü, Ahmet Eşref Fakıbaba ve HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Osman Baydemir, Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan, Leyla Güven ile Ziya Çalışkan da yemin edecekler. 

İlk defa yemin edecekler
AK Parti Şanlıurfa milletvekillerinden Mazhar Bağlı, Hamide Sürücü, Ahmet Eşref Fakıbaba ve HDP’den de Osman Baydemir, Leyla Güven ve Ziya Çalışkan yeni milletvekilleri oldukları için ilk defa yemin edecekler. 

Başkan seçilecek
TBMM’de yemin ettikten sonra başkanlık seçimi için çalışmalar yapılacak. Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte ikisi (367) ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu (276) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak; dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2015, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195