Title of a News Article

Vekiller mesaj yayınladı

Vekiller mesaj yayınladı
banner206

 AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri M. Kasım Gülpınar, Seydi Eyyüpoğlu, Mahmut Kaçar, Halil Özcan ve Mehmet Akyürek, Regaip Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayınladılar.  

Şanlıurfa AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar Regaip Kandili münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Gülpınar mesajında 3 ayların önemine dikkat çekerek: “Gecesi ve gündüzüyle üç aylar, hepimiz için nefis muhasebesiyle kendimizi kontrol etmemiz gereken bir dönemdir. Üç aylar içinde yer alan Regaib Kandili de kulun Rabbine daha fazla yakınlaştığı, dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp kardeşlik ve hoşgörü duygularını zirveye çıkarttığı mübarek gün ve gecelerimizdendir. Mübarek Regaib Kandili’nde, inananlar dualarını Cenab-ı Hakk’a arz ederek, günahları için tövbe, istiğfar etmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve tüm İslam aleminin üç aylar ve Regaib Kandilini tebrik eder, hayırlara vesile olmasını, bütün insanlığa rahmet, mağfiret, sevgi ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

 

Eyyüpoğlu’nun mesajı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu da, mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili kutlama mesajı yayınladı.

Üç ayların ve kandil gecelerinin, birlik ve beraberliği pekiştirdiği, manevi duyguların yoğunluk kazandığı, müstesna günler olduğunu belirten Milletvekili Eyyüpoğlu, “Merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı bir zaman dilimi olan üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandiline ulaşmış bulunuyoruz. Üç aylar ve kandil geceleri, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu etrafında çarpan kalplerin, aynı hissiyatı paylaşan gönüllerin bir araya gelerek dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği müstesna günlerdir. Bu gün ve gecelerin en iyi şekilde değerlendirilerek, her zaman ihtiyaç duyduğumuz, sevginin tüm insanlar arasında yayılması dileğiyle, milletimizin ve Urfalı hemşerilerimin Regaip Kandilini en içten duygularımla tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

 

 

Kaçar’ın mesajı

Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar da, mesajında, Regaip Kandili’nin, maneviyat mevsimine girdiğimizin habercisi olduğunu vurgulayarak, “Bu gece bolluk, bereket ve fazilet anlamına gelir. Bu gece Allah'ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir ve üç ayların ilk kandil gecesidir. Bu günlerde kalpler, aynı duygu etrafında birleşip çarpar, eller aynı düşüncelerle semaya açılır. Gözlerden aynı hissiyatın yaşları süzülürken, dillerden dua ve temenniler aynı aşkla dökülür” diye kaydetti. Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına; birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine daha fazla gayret göstermemiz gerektiğini dile getiren Kaçar, “Bu duygu ve düşüncelerle, tüm islam aleminin Regaip kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” diye ifade etti.

 

Özcan’ın mesajı

Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da, yayınladığı mesajında, Regaib Kandili Allah’ın insanlara lütuf ve inayetinin bolbol ihsan edildiği özel gecelerden biri olduğunu belirtti.Özcan,  mesajında şunları kaydetti:“Müslümanlar için tövbe etmenin ve manevi arınmanın müjdecisi olan Regaib Kandilinde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde huzur ve istikamet kazanmaya, menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır.Sevgili Peygamberimiz (sav), bu geceye ulaştığında: ‘Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur’ diye dua etmiştir. Öyleyse bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, Yüce Dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması; tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin Regaib kandilini ve üçaylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

Akyürek’in mesajı

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Akyürek, bugünün tüm İslam Dünyası için önemli olan, içinde Regaip, Miraç ve Berat Kandilleri ile Kadir Gecesini barındıran üç ayların başlangıcı olduğunu ifade ederek, “Bu mübarek günlere tekrar erişmiş olmanın sonsuz huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. 3 aylar, keremi bol olan Rabbimizin biz Müslümanlara sunduğu bereketli zamanlardandır. Bin aydan daha hayırlı olan ‘Kadir Gecesi’ni de içerisinde barındıran bu aylarda; rahmet kapıları sonuna kadar açılır. Bu nedenle en iyi şekilde değerlendirebilmeye çalışmalıyız. Hayatın çeşitli sıkıntıları ve nefsin istekleri karşısında yorgun düşen ruhlarımızı, Rabbimizin kulluk kapısına yaklaştırabilmek için, tövbeyle yeniden tazelenmeli ve salih amellerle bu günleri değerlendirme yoluna gitmeliyiz. Yüce Rabbimiz, bu aylarda elde edilen güzel hasletleri, kazanımları diğer aylar ve günlerde de devam ettirmeyi nasip etsin. Bu duygu ve düşüncelerle; Üç ayların, İslam âleminin ve milletimizin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olması temenni eder, tüm Urfalı hemşerilerimin üç aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ederim" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2015, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195