Title of a News Article

Yavuz, HDP'nin Urfa'daki hedefini açıkladı!

.

Yavuz, HDP'nin Urfa'daki hedefini açıkladı!
banner206

Halkların Demokratik Partisi Urfa İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, 1 Kasım seçimlerinde Urfa’da 400 Bin oy alarak 8 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

 

UĞUR BUDAK

7 Haziran seçimlerinde yüzde 13,1 oranında oy alarak 80 Milletvekili TBMM’ye gönderen Halkların Demokratik Partisi, şimdi de 1 Kasım seçimlerine odaklandı. Geçen seçimde Urfa’dan 5 vekil çıkaran ve 6’ncı vekili 9 Bin civarında bir oyla kaçıran HDP, bu seçimlerde vekil sayısını arttırmayı amaçlıyor.

 

Mitingler iptal edildi 

HDP, 97 kişinin hayatını kaybettiği Ankara’daki bomba patlamasından dolayı seçim mitinglerini iptal etti. Bu kapsamda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 24 veya 25 Ekim’de Urfa’da düzenlenmesi planlanan miting de iptal edilmiş oldu.

 

Yavuz: 400 Bin oyu hedefliyoruz

HDP İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, Urfastar’a yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimlerinde Urfa’da 400 Bin oy alarak, 8 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Ankara’daki patlamadan dolayı partileri tarafından ülke genelinde planlanan miting programlarının iptal edildiğini dile getiren Yavuz, “Öncelikle Ankara’da ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'nde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımızı rahmetle anıyor ve yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Bizleri derinden üzen bu patlamadan dolayı seçim çalışmalarımızı askıya aldık, miting yapmayacağız. Şuanda seçim çalışması yürütmüyoruz. Sadece taziye ziyaretleri ile ev ziyaretlerinde bulunuyoruz” dedi.

 

“Sandıklara sahip çıkacağız”

HDP İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, 1 Kasım seçimlerinde sandıklara sahip çıkacaklarına da vurgu yaparak, “Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sandık görevlileri ile toplantılar gerçekleştirip, sandık güvenliği konusunda daha dikkatli davranılması gerektiğini partili arkadaşlarımıza anlatıyoruz. Geçen seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de sandığa sahip çıkarak, AKP’nin hayallerini boşa çıkaracağız” diye kaydetti.

Konuşmasında AKP’ye sert eleştirilerde de bulunan Yavuz, “Halk artık bu olaylardan dolayı Erdoğan’a, Davutoğlu’na, Faruk Çelik’e,  AKP’ye büyük tepki gösteriyorlar. Halen AKP’nin yalan politikaları devam ediyor. 13 Yıldır bunlar iktidardalar, Faruk Çelik 4 yıl boyunca bakanlık yaptı ama sadece göz boyuyorlar başka yaptıkları bir şey yok. İnsanları ‘Huzur getireceğiz’ diye resmen tehdit ediyorlar ancak halkımız, 1 Kasım’da yine bunlara iyi bir ders verecek” şeklinde konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2015, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195