Title of a News Article

Yavuz’dan duygulu veda!

 İBRAHİM HALİL ŞEKER

Şanlıurfa’nın Büyükşehir olmasından dolayı kapatılacak olan İl genel Meclisinin son toplantısı yapıldı. Toplantıda duygu yüklü bir konuşma yapan  İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, 5 yıl boyunca Şanlıurfa’nın menfaati için çalıştıklarını belirterek, “Bu çalışmalarda emeği geçen tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Şanlıurfa İl Genel Meclisi Mart ayı olağan toplantısı 5. birleşim gündemi bugün yapıldı. Bu toplantı, aynı zamanda İl Genel Meclisinin son toplantısı olarak tarihe geçti. Çünkü Şanlıurfa’nın Büyükşehir olmasından dolayı İl Genel Meclisi yasa gereği kapatılıyor. Son toplantıda duygulu bir konuşma yapan yapan İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz,  bu toplantının 2014 yılının Mart ayının son toplantısı ve aynı zamanda il genel meclis üyelerinin de son toplantısı olduğunu belirterek, “Büyükşehir olan Şanlıurfa’da bugün son birleşim toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar sayısız güzel kararlar aldık. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum. Muhalefetiyle, iktidarıyla herkes Şanlıurfa’nın menfaati için, Şanlıurfalının menfaati için var gücüyle çalıştı. Gerçekten Urfa’nın menfaatlerini şahsi menfaatlerin üzerinde tuttunuz. Ben çok teşekkür ediyorum. Çok özverili davrandınız. Bu İl Özel İdaresi binasını yani kendi yerinizi bile Sosyal Güvenlik Kurumuna verdik” dedi.

 

“İl Genel Meclisi alışıla gelmişin dışına çıktı”

“İyisiyle kötüsüyle, doğrusuyla yanlışıyla, bir dönemi geride bırakıyoruz” diyen Yavuz, konuşmasında şunları kaydetti;

“Ben İl Genel Meclisinin ve İL Özel İdaresinin bu kadar çalıştığına ilk defa şahitlik etmiş oluyorum. Yaptığımız çalışmaları kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Yeri geldi kavga ettik, yeri geldi birbirimizi kırdık, yeri geldi kırıldık ama hiçbir şey bizim kendi işimiz için değildi, Şanlıurfa içindi; Kavga ettik, yeri geldi oturumlarımızı kapattık yine Şanlıurfa’nın menfaati içindi. İl Genel Meclisinin çok güzel çalıştığını düşünüyorum, çok güzel hizmetler ettiğini düşünüyorum. İl Genel Meclisi alışıla gelmişin dışına çıktı; Sadece su ile yol ile ilgilenmedi, sporla da ilgilendi, kültürle de ilgilendi, engellilerle de ilgilendi yani “Şanlıurfa’nın bir sorunu varsa bu sorun bizim sorunumuzdur. Bu sorunu elimizden ne geliyorsa biz hal ederiz” düşüncesi ile hareket etti. Dolayısıyla bu başarıyı zaten herkes yakından takip ediyordu. Bana gelen herkese hangi partili olursa olsun herkese eşit mesafede oldum, hiçbir zaman ayrım yapmadım.”

Yavuz, Şanlıurfa’nın maksimum konumundaki sorunlarını minimuma çekmek için var güçleriyle çalıştıklarını sözlerine ekleyerek, “Bugüne kadar destek veren, katkı sunan bütün herkese teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisi üyelerine yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

 

Kapaklı; Önemli hizmetler yapıldı

İl Genel Meclis Üyesi Ömer Kapaklı ise, 5 yıl burada önemli hizmetlerin yapıldığını belirterek, “Bu 5 yıllık süre içerisinde elimden geldiğince gerek Demokrat Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, BDP ve AK Partili arkadaşlarla çok iyi ilişkiler içerisinde olmaya gayret gösterdim. Tabi gazeteci olmanın verdiği avantajla da her grupla, her arkadaşımla bir İL Genel Meclis üyesi olarak değil de, bir gazeteci formatıyla burada birlikteliğim oldu. Bu 5 yıllık süre içerisinde hiçbir arkadaşımla hiçbir polemik yaşamamam, hiç kimseyle bir münakaşa içerisine girmemem gerçekten benim adıma ve sizlerin adına çok önemliydi. Bu nedenle tüm İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Daha sonra da İl Genel Meclisinde bulunan partilerin grup başkanvekilleri, söz hakkı alarak son toplantı ile ilgili düşüncelerini aktardılar.

Toplantı, gündem maddelerinin kara bağlanması ile sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2014, 15:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195