Title of a News Article

Yazar: Beklediğimiz müjde çıkmadı

.

Yazar: Beklediğimiz müjde çıkmadı
banner206

 CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Bakanların Şanlıurfa’yı sevindirecek bir müjdeli haber vermediğini iddia ederek, “Başbakan ve Bakanlar Kurulu, geldikleri gibi gittiler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanların 11 Nisan’da Şanlıurfa’ya yaptığı ziyareti değerlendirdi. CHP’li Yazar, Bakanlar Kurulu’nun Şanlıurfa’da yapılmasına rağmen Şanlıurfa ile ilgili beklenen müjdeli kararların alınmamasından dolayı üzüntü duyduklarını belirtti.

Başbakan ve Bakanların Şanlıurfa’ya geldikleri gibi gittiklerini dile getiren Yazar, “Şanlıurfa ile ilgili Bakanlar Kurulu Toplantısı yapıldı. Ben azından bu toplantıda 3-4 tane Urfa ile ilgili projenin Bakanlar Kurulundan geçmesini bekliyordum ama maalesef Başbakan sadece “Ben Şanlıurfa’yı seviyorum” dedi ve Bakanlar Kurulundan Urfa ile ilgili tek bir madde geçmedi. Bunun için çok üzgünüz, Başbakan’ı dolu dolu bekliyorduk ama maalesef boş geldiler, boş gittiler, yiyip içtikleri ile kaldılar” dedi.

 

Bakan Çelik’e seslendi; “Urfa’ya el atmasını istiyoruz”

Şanlıurfa’nın çok sayıda sorunu olduğunu belirten Yazar, “En başta enerji sorunumuz var ve halen çözülmemiştir. Sulama birliklerinin sorunları çözülmemiştir. Şanlıurfa’da DEDAŞ denilen kurum çiftçilerden zorla taahhüt alıp desteklemelerine el koymak istiyor. Bununla ilgili DEDAŞ kendini güvenceye almak için Bakanlar Kurulundan ikinci bir karar çıkardı. Bu kararla birlikte DEDAŞ çiftçinin desteklemesine el koyuyor. Sulama birliklerinin biran önce DSİ’ye devredilip çiftçilerin arazilerini rahat bir şekilde sulamalarını sağlamalıyız. Bu yıl daha yeni yeni sulama birliklerinin suları bırakılmıştır, bu yıl kurak geçtiği için bir ay önce sulanması gereken arazi yeni yeni sulanmaya başladı. Bu sulanacak arazilerin verimli olacağını da tahmin etmiyorum. Çünkü zamanında yapılamayan hiçbir çalışma etkili değildir. Çiftçilerimizin mağdur olmaması için sulama birliklerinin biran önce DSİ’ye devredilmesini istiyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk   önce Urfa’ya el atmasını istiyoruz,  tarımla ilgili desteklemelerin tekrardan düzenlenmesi lazım” diye ifade etti.

 

“Belediyeler reklamdan başka bir şey yapmıyor”

Yazar, Şanlıurfa’daki belediyelerin çalışmadığını da öne sürerek, “İlçe belediyelerine bakıyorsunuz elle tutulur bir proje yok. Reklamdan başka hiçbir şey yapmıyorlar, sadece çöp topluyorlar. Belediyelerin, halkın taleplerine karşılık vermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195