Title of a News Article

Yazıcı, Urfa'nın tarihini anlattı...

Yazıcı, Urfa'nın tarihini anlattı...
banner206

HABER: PAŞA BENZER

AK Parti İl Başkanlığı tarafından yapılacak olan Siyaset Akademisi’nin açılış programına katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında önemli açıklamalarda bulunan Yazıcı, Şanlıurfa bizim için çok önemli dedi.

AK Parti İl Başkanlığı ziyareti sonrası Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, eski Milletvekili Abdulkerim Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve bazı partililer eşlik etti.

Valilik ziyareti esnasında Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'yı ve beraberindekileri Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Yardımcıları Uğur Sezer, Meral Uçar, Tarık Açıkgöz, Ufuk Akıl ve bazı birim müdürleri karşıladı. 

Karşılama sonrası makama geçildi, burada ilk olarak basın mensuplarına açıklamalar yapıldı. Ev sahibi Vali Tuna ilk açıklamayı yaptı.

Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna şunları söyledi;

“Şanlıurfa, Şuanda 2 milyona yakın nüfusu, 500 bine yakın Suriyeliyi barındıran, misafirperverliği ve ülkemizin geleceğe yönelik olarak dinamizminin en önemli gücü olan genç nüfusu, 700 bine yakın öğrencisiyle bölgenin önemli bir cazibe merkezi ve 220 km Suriye sınırıyla ve ülke güvenliğinin de en önemli konumunda olan bölgelerinden birisi olarak, ülke tarımının en önemli merkezi ve gelişen sanayisiyle ülkemizin geleceğinden çok önemli potansiyeli barındıran Şanlıurfa’da hizmet edenler olarak  2023’e ve daha ötesindeki hedefler doğrultusunda, milletvekillerimizle birlikte çok güzel hizmetlere birlikte imza atacağız. 15 Temmuz’da Şanlıurfalı hemşerilerimizin gösterdiği duyarlılık, fedakarlık, kahramanlığı tekrar zikretmeye değmez. O konuda her vesileyle şükranlarımızı ifade ettik. Şanlıurfa Valiliği olarak, ilk gece ilk saatlerden itibaren Urfalılar sürekli yanımızda durdular. Kendi iradelerine birlik beraberliğimize yönelik olan bu saldırıya karşı çıkıp sonuna kadar sahip çıktılar. Urfa, fedakar insanların şehri, devletimizin en son yapmış olduğu kalkınma programıyla bölgemize büyük kaynağın aktarılmasıyla burada yeni projelerin yapılması gündemde. Ben bu vesile ile Sayın Bakanımıza hoş geldiniz diyorum.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Şanlıurfa’nın ülke olarak çok önemli olduğunu belirten bir konuşma yaptı.

Hem nüfus hem de Coğrafi olarak ülke adına önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Yazıcı, açıklamasına şöyle devam etti;

“Ülke topraklarının her zerresi hepimiz için önemli, ama Şanlıurfa’nın önemi bir başka. Nüfusu 2 milyon, 500 bin mülteci barındırıyor. Oran olarak ifade etmek gerekirse, nüfusunun yüzde 25’i kadar ayrı ilave bir yük taşıyor. Hükümetimiz bunun farkında, Şanlıurfa kadim bir şehir milattan önce 11.500 yıllık bir geçmişi var. Hz. Ömer zamanında Arap ve İslam topraklarına katılmış ve Yavuz Sultan Selim zamanında Osmanlı topraklarına dahil olmuş bir şehir. Dünya kültür mirasına armağan edeceği çok zenginliği var. Yanı başımızda çok büyük bir sorun yaşayan, güvenlik bakımından tamamen dibe vurmuş bir Suriye var. Bakan olarak geldiğimde burada sınırda gümrük kapısı vardı, orayı daha modernize etmek, etrafındaki mayınlı alanları temizlemek, yeni kapı planlamaları vardı. Bizler büyük bir ülkeyiz, önemli bir ülkeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve hükümetiyle birlikte, meclisimizin tüzüğüyle, milletimizin kararlılığıyla Türkiye’yi 2023’e taşıyacağız. Çok önemli bir süreçten geçtik, geçiyoruz. 15 Temmuz darbe teşebbüsü sadece bizim tarihimizde değil, dünya tarihine örneği olmayan haince, alçakça olan darbe teşebbüsüdür. Ama milletimiz hep kararlı olmuştur, özelikle 15 Temmuz’da siyasi tarihe altın harflerle yazılacak bir sayfa nakşetmiştir. Tabi bunları hazmedemeyenler var, başkalaştıranlar var. Yine bunu kıskandıkları için gündeme taşımayanlar var. Bu sadece Türk demokrasisi değil, dünya demokrasisi için de 15 Temmuz, milletimizin direnişi, silahlara toplara tanklara göğüslerini süper etmesi, 3-5 saat içerisinde darbe teşebbüsünü akamete uğratması dünya demokrasisi açısında çok önemli bir kazanırdır. Gelecek nesillerde görecektir, hep birlikte yolumuza devam edeceğiz, biz büyük bir ülkeyiz, adaletle, kararlı bir şekilde yılmadan doğrular ne ise, insan hakları önemli, demokratik haklar önemli, siyasal katılım haklar önemli, bunlar zamandan zamana mekandan mekana değişmez, bu haklar Londra’da başka Bağdat’ta başka değildir, Paris’te başka, Kahire’de başka değildir. Bizim duruşumuzun temelinde bu değerlere her zeminde, her zamanda aynı yaklaşım içerisinde olduğumuzu gelecek nesillerimiz bunu ifade edecektir.”

Yapılan açıklamaların ardından Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, ebruli çalışmasının yapıldığı bir tablo AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya hediye etti. 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2016, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195