Title of a News Article

Yıldız, dev stadın açılışında…

.

Yıldız, dev stadın açılışında…
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’da "Timsah Arena" Stadyumunun açılışına katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Bursaspor taraftarlarının "Timsah Arena" olarak adlandırdığı yeni stat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açıldı. Tribünleri dolan stadın açılışında ilk olarak Bursalı şarkıcı Fettah  Can sahne aldı. Söz ve müziği kendisine ait Bursaspor Marşı'nı da söyleyen Can,  taraftarlarla tezahürat yaptı.  

Stattaki coşku Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın protokol  tribününde görünmesiyle iyice arttı. Erdoğan, kendisini alkışlarla karşılayan  taraftarları eliyle selamladı. Açılışa AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız da katıldı. Yıldız, yeni statta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu grupla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç,  Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Büyükşehir Belediye  Başkanı Altepe ve Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı ile stadın açılış  kurdelesini kesti.  

Kurdele kesimi sonrası stat içi ve dışında havai fişek gösterisi  yapıldı. Stat içindeki ışık şelalesi, tribünleri dolduranlarca uzun süre  alkışlandı.

Açılış töreninin son bölümünde Türkiye Şöhretler Karması ile Bursa  Şöhretler Karması, gösteri maçı yaptı.

Temeli 2011 Haziran'da atılan, 400 bin metrekare proje, 190 bin  metrekare de inşaat alanıyla Bursa'nın en büyük anıtsal yapılarından biri olma  özelliği taşıyan stat, inşaat aşamasında ödüle layık görüldü.  

74 taraftar, 20 VIP, basın, loca ve 7 engelli turnikesi ile 84 tribün  kapısının bulunduğu stat, seyircilerin 8 dakika gibi kısa sürede tahliyesine  imkan sağlıyor. Ayrıca 644 araç ve 2 otobüslük kapalı, 912 araç ve 254 otobüslük  açık otoparkın yer aldığı statta, 100 bin 123 metrekare alan otoparklara ayrıldı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2015, 19:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195