Title of a News Article

Yıldız'dan çarpıcı açıklamalar...

.

Yıldız'dan çarpıcı açıklamalar...
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Av. İbrahim Halil Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte milletin, doğrudan hükümeti seçip, güvenoyu verdiğini, bununda milletin Devlet ile birleşmesi anlamını taşıdığını bundan böyle milli iradeye kast eden darbeler, bürokratik vesayetin de tarih olacağını söyledi. 

RÖPORTAJ:UĞUR BUDAK
Yaklaşan 16 Nisan referandum oylaması öncesi AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yıldız ile konuştuk. Seçim çalışmaları için bir ekip oluşturan Yıldız, ile her şeyi konuşma imkânımız oldu.

 

İşte o röportaj…

Yaklaşan 16 Nisan referandum oylaması öncesi seçim bölgesi Şanlıurfa’da seçmenlerle birlikte olmaya özen gösteren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Av.İbrahim Halil Yıldız, ‘ Türkiye’de muhalefet partisi Hayır kampanyasını sadece cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden yürütüyor, halbuki  Türkiye 16 Nisan’da sadece referandum oylaması için sandık başına gidiyor, 16 Nisan’da Halkımız Başkanlık sistemini oylayacak, her hangi bir parti veya lideri için oy kullanmayacak, bu Hayırcıların tek dertleri Dünya Lideri Erdoğan’dır. Halkımızda Erdoğan’ın arkasında bir kez daha dik duracaklarından endişem yoktur’dedi.

AK Partili Yıldız , 16 Nisan’da milletin oylayacağı Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin gerekçelerini, Türkiye’ye sağlayacağı kazanımları Urfastar gazetesine değerlendirdi ve seçim sonucu ile ilgili tahminini söyledi. Türkiye’de uzun yıllardır bir sistem değişikliğinin yeni bir gündem olmadığını,  15 Temmuz işgal girişimi sonrasında Başkanlık Sisteminin şart olduğunu söyledi.

 

Sayın Vekilim referandum oylaması ve Değişim neden kaçınılmaz oldu?

Her şeyden önce Gündemi  şeffaf bir şekilde takip eden ve Urfa’da kaliteli bir yayıncılık yapan Urfastar gazetesini tebrik ediyorum. Urfa’da medya konusunda Urfastar Gazetesinin yeri ayrıdır. Öncelikle şunu ifade etmekte yarar var.  1980 darbesi sonrası yapılan Darbe Anayasası  yamalı bohça olmuştur. Değişmemiş maddeleri kalmamıştı. Bugün ki mevcut sistem darbeye davetiye çıkartan bir sistem. Ak Parti olarak Biz bunu yıllardan beri dile getiriyorduk. Bu Anayasa değişikliği seçim beyannamemizde de yer aldı. Şu ana kadar 6 tane darbe olmuş. En son FETÖ. 15 Temmuzu hatırlayın. Milletin meclisi, ülkenin kendi silahlarıyla tarandı ve her taraf bombalandı 256 insanımız öldü, ve yüzlerce kişi yaralandı.artık yeni bir Türkiye için yeni bir anayasa ve sistem değişikliği kaçınılmaz oldu”

 

Bugün ki Parlamenter sistemi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öncelikle şunu ifade etmekte yarar var,  Yüce Mecliste bir Cumhurbaşkanı seçtirilmedi. 367 dayatılması oldu. Yargı ve Yasama erkleri arasında O tarihte ciddi sorunlar yaşandı. Parlamenter Sistem adeta bir kriz yumağı olduğu oldu. 16 Nisanda ki referandum oylamasıyla  “Biz bu Anayasa değişikliği teklifi ile milletle devleti birleştiriyoruz. Hâlihazırda yürürlükteki sistem kriz üreten bir yapıya sahip. Süreçleri devletin içindeki bir takım etkin unsurların belirlediği vesayet yapılarından en önemlisi cumhurbaşkanlığı seçim sürecidir. En son 2007’de yaşadık. 2007’de TBMM, Cumhurbaşkanını seçemedi. Kriz çıktı. Krizlere yol açan bu sistemi değiştirmek için referanduma gidildi.

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde vesayetçi unsurların müdahalesi üzerine millet hukukuna sahip çıktı ve Cumhurbaşkanının doğrudan millet tarafından seçilmesine ilişkin Anayasa değişiklik teklifi %69 gibi yüksek bir oyla kabul edildi.2014 seçimlerinde, Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı doğrudan halk oylaması ile seçildi. Millet hem parlamentoyu, hem de Cumhurbaşkanını kendi seçti. Ayrıca parlamenter sistemdeki çift başlılık yüzünden Millete büyük faturalar ödendi. Ülke olarak yıllarımız heba oldu. Artık Dünya değşiyor, Türkiye bölgesinde güçlü olmak zorunda, yanı başımız Ortadaoğu kaynıyor, batı Ülkeleri Türkiye’yi bu bataklığa sürüklemek istedi. Destekledikleri terör örgütleriyle ülke ekonomimize zararlar verdiler,  Biz artık, bu bölgede söz sahibi olup, güçlü oldukça Batı ülkeleri adeta çıldırıyorlar, bunun son örnekleri Almanya ve Hollanda’da yaşandı. 

 

Peki, Cumhurbaşkanı yetkili değil mi? Neden değişim diyorsunuz?

Sayın Uğur Budak, buradan sizin aracılığınızla bir kez daha ifade etmekte yarar görmekteyim. Her şeyden önce halkımız şunu iyi bilsin, arzu ettiğimiz başkanlık sistemini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisi için istemediğini defalarca ifade etti. Arzu edilen sistem Güçlü ve Bağımsız bir Türkiye içindir.

 Parlamenter Sistem’de cumhurbaşkanının inanılmaz yetkilerle sahip, ancak sorumluluğu yok. Mevcut sistemde yasama ile yürütme arasında bir kesin bir ayrılık yok, kafa karışıklığı var. Ayrıca şu anda, Cumhurbaşkanının yetkisi var ama sorumluluğu yok, vatana ihanet dışında yargılanamıyor. Bizim ülkemizin bu sistem değişikliğine ihtiyacı var. Yapamazsınız diyenlerin aksine, parlamentomuz bu değişikliği yapmaya muktedirdi ve bu değişiklik parlamentomuzdan geçti. Şimdi asıl sahibine yani millete gidiyor. Demokrasilerde halk ne isterse yapılır. Ben ülkenin demokrasisine ve halkın sağduyusuna inanıyorum.

Kırılgan sistemden daha güçlü bir sisteme geçmek için, denge denetleme mekanizmasını içinde barındıran bir sistem için, uzak ve yakın geçmişimizde yaşadıklarımızı bir daha yaşamamak için, milli iradeyi güçlendirmek için, milli iradenin layık olduğu değeri bulması için, yasamanın aslına uygun biçimde yasama faaliyetini gerçekleştirmesi ve yasama organının asli işine odaklanması için, çağın değerlerine uygun bir yasama faaliyeti için, istikrar ve istikbal için, millete hizmette kalite ve sürat için, güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için tek başlı yürütme, güçlü bir yasama ve bağımsız ve tarafsız bir yargı için EVET!”

 

16 Nisan’da “Evet” oranı sizce ne kadar çıkar. Türkiye ortalaması ne olur?

Her şeyden önce ifade etmekte yarar var. Referandum oylaması için kapısına gittiğimiz  Halkımız, tüm yaşanan olaylardan haberdar,  Batı’nın ayak oyunları, FETÖ ve diğer örgütşerin kime aracılık yaptığını iyi biliyorlar. Liderimiz Erdoğan’ın Türkiye’ye olan sevdasını çok ama çok iyi bildikleri için işimiz burada kolay. Buna rağmen kapı-kapı gezeceğiz ‘EVET’ için çalışacağız. 16 Nisan’da Zor bir referandum süreci olmayacağını düşünüyorum. Arzumuz o ki yüksek bir oranda bu Anayasa değişikliği milletin onayından geçsin. Rakam vermeyi doğru bulmuyorum, fakat Urfa Türkiye rekorunu kıracaktır. Türkiye ortalaması ise benim tahminime göre % 60 civarında olacaktır.  Yeni ve güçlü Türkiye’yi inşa etmek yolunda attığımız bu adımda da milletimizle birlikte yürüyeceğiz, ve Yeni bir Türkiye için kararımızı vereceğiz.

 

Peki, Seçim Havası neden yok?

Bu bir referandum oylaması. Siyasi parti seçimi veya yerel seçim değil. Evet veya Hayır oylaması. Daha önümüzde uzun bir süreç var. Son günlere doğru gidilirken heyecan daha da artacaktır. Aslında Halkımız kararını Evet’ten yana kullanacakları için seçim 16 Nisan gününü bekliyorlar, Urfa halkının sağduyusuna ben inanıyorum. Geçmişte olduğu gibi, bugün de bizleri mahcup etmeyeceklerdir

 

İbrahim Halil Yıldız kimdir?

İbrahim Halil Yıldız, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 11 Eylül 1976 tarihinde doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Suruç’ta tamamlayıp Lise’ye suruçta başladı fakat 1997 yılında Şanlıurfa Lisesi’nden mezun oldu. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesini okuyan İbrahim Halil Yıldız 2004 yılında mezun olmuştur. 2011 yılında evlendi ve 1 çocuk sahibi oldu.

Yıldız, 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili seçildi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195