Title of a News Article

YSK Başkanından dikkat çeken açıklama...

YSK Başkanından dikkat çeken açıklama...
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki seçimde üçüncü kez aday olup olamayacağı tartışılırken YSK Başkanı Muharrem Akkaya'dan açıklama geldi.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'a açıklamalarda bulunan Akkaya "Şu anda mevcut Sayın Cumhurbaşkanı aday olduğunu söylüyor. Ancak adaylık konusunun bizim önümüze gelme ihtimali var. Benim görev sürem 24 Ocak'ta doluyor. Ancak yerimize gelecek adaylar seçilemezse bizim görevimiz devam eder. Bu nedenle önümüze gelebilecek bir konuda hukuki değerlendirme yapamam. Somut bir şey söylemem mümkün değil. İhsas-ı rey olur" diye konuştu.

Akkaya, YSK'nın, Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde aday olup olamayacağına ilişkin bir çalışma yapmadığını da sözlerine ekledi. 

Akkaya, "Ancak ben kendime göre bir çalışma yaptırdım. Kurul üyeleriyle paylaşmadım. Konu YSK önüne gelir gelmez, bakacağız. Belki aday olmaz, belki başka bir şey olur… Cumhurbaşkanı, resmen adaylığa başvurmadan bu konuyu değerlendiremiyoruz" dedi.

"Görüşüm oluştu"

Akkaya, "Peki, Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili bir kanaatiniz oluştu mu?" sorusuna ise "Bir kanaatim var. Bu konuyu anayasa hukukçusu olan, güvendiğim bir arkadaşımla istişare ettim. Araştırdık. Görüşüm oluştu. Bununla ilgili sürekli yazılanları okuduk" yanıtını verdi. Ancak Akkaya, ısrarlı sorularımız karşısında bu görüşünün ne olduğunu açıklamadı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195