Title of a News Article

12 Dev Adam Basketbol Okulları 11.Türkiye Ligi Şöleni Başlıyor

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun, Garanti Bankası sponsorluğuyla organize ettiği 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) faaliyetleri kapsamında bu yıl 11.si düzenlenecek olan Türkiye Ligi Şöleni başlıyor.

12 Dev Adam Basketbol Okulları 11.Türkiye Ligi Şöleni Başlıyor
banner206
Türkiye Basketbol Federasyonu’nun, Garanti Bankası sponsorluğuyla organize ettiği 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) faaliyetleri kapsamında bu yıl 11.si düzenlenecek olan Türkiye Ligi Şöleni başlıyor.

12 Dev Adam Basketbol Okulları’nda her yıl düzenlenen Türkiye Ligi müsabakalarının ilki olan Doğu Grubu maçları 17-19 Nisan tarihleri arasında Şanlıurfa’da yapılacak. GAP Spor Salonu’nda saat 13.30’da yapılacak açılış töreniyle başlayacak olan organizasyon 19 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek kapanış töreniyle sona erecek. Kapanış töreninde ise her ilden gelen oyunculara madalyalar verilecek. Yapılacak maçlar sonunda yetkililer tarafından seçilecek sporculardan Minik ve Küçük takım olarak bölge karmaları oluşturulacak. Türkiye Ligi Final şöleninde bu karmaların oluşturduğu takımlar bölgelerini temsil etmeye hak kazanacaktır.

12 Dev Adam Basketbol Okulları Türkiye Ligi müsabakaları Doğu Grubu maçlarının ardından,  1-3 Mayıs tarihleri arasında Karaman’da (Güney Grubu), 15-17 Mayıs tarihleri arasında Ordu-Ünye’de (Kuzey Grubu) ve 29-31 Mayıs tarihleri arasında da Muğla-Bodrum’da (Batı Grubu) oynanacak maçlarla devam edecek. Türkiye Ligi’nde final mücadelesinin ise 12-14 Haziran tarihleri arasında Aydın-Kuşadası’nda yapılması planlanıyor. Organizasyona gelen takımlar 12 sporcu ve 2 antrenörden oluşurken sporcuların yarısı 2001-2002, diğer yarısı ise 2003 ve üzeri doğumlu oyunculardan oluşacak.

2013-14 öğretim yılına 70 il ve/veya ilçe merkezinde yaklaşık 2500 öğrenci ile devam eden 12 Dev Adam Basketbol Okulları faaliyetlerine başladığı 2002’den bu yana toplamda 50.000’e yakın öğrenciye ulaşırken, yaklaşık 200.000 kişilik bir basketbol ailesi yaratıldı. Öncelikli olarak basketbol sevgisini tüm Türkiye’ye yaymak, bilinçli bir basketbol ailesi yaratmak ve geleceğin sporcu, hakem ve yöneticilerini yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen 12 DABO projesinde, öğrenciler çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılıyor.12 Dev Adam Basketbol Okulları; basketbolun yetişmekte olan çocuklarımızın gelişimine faydalı olabilmesi, Anadolu’da basketbolu geliştirerek devamlılığı sağlamak ve nitelikli sporcular keşfetmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

12 Dev Adam Basketbol Okulları; sene içinde devam eden okul faaliyetlerinin yanı sıra 4 ayrı bölgede düzenlediği Türkiye Ligi organizasyonu ile basketbol eğitimi alan çocukların, müsabaka tecrübelerinin  artmasını, takımdaşlık ve paylaşım duygusu kazanmalarını ve yeni dostluklar kurmalarını hedefliyor.

12 Dev Adam Basketbol Okulları’nda basketbol eğitimi alan sporculardan bazıları yıllar içerisinde Milli takımlar da yer alma başarısı gösterirken, Bölgesel Lig, 2. Lig ,1.Lig kulüplerimizde ve hatta NBA’deki takımların kadrolarında 12 DABO’ dan yetişen sporcular yer alıyor. Ayrıca 12 Dev Adam Basketbol Okulları’nda yetişen sporcular basketboldaki yetenekleri ile yaşadıkları illerin önde gelen eğitim kurumlarından ücretsiz burs kazanarak eğitim hayatlarını da daha iyi şartlarda sürdürüyorlar.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195