Title of a News Article

Abdulkadir Özgen pahalıya patladı

Abdulkadir Özgen pahalıya patladı
banner206
Spor Toto 2.Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Manisaspor'da haciz şoku yaşandı. Süper Lig'den düştükten sonra maddi anlamda sıkıntılar yaşayan kulüp, eski oyuncularına borçlarını ödeyemeyince icralık oldu. Manisaspor'da bir dönem forma giyen en son Şanlıurfaspor'da oynayan Abdülkadir Özgen ile Balıkesirspor'da forma giyen Eray Ataseven, avukatları aracılığıyla açtıkları davayı kazandılar. Futbolcuların avukatları polis nezaretinde, geçtiğimiz Cuma günü kulüp binasına gelerek, haciz işlemini uyguladı. Manisaspor'un müzesinde bulunan, 2008-2009 yılları Bank Asya 1.Lig şampiyonluk kupası,1984-1985 3. Lig şampiyonu kupası ve diğer kupalar değer biçilerek haczedildi. Kupalar, yediemin deposuna kaldırıldı. Kupaların, borçların ödenmesi için verilen süre içinde ödeme işlemi yapılmazsa açık attırmayla icra dairesine satılacağı öğrenildi.



"BU YOLA BAŞVURMALARI KENDİLERİ ADINA ÜZÜCÜ BİR ŞEY"


Konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı (iHA) muhabirine özel açıklamalarda bulunan Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, "Eray Ataseven ve Abdülkadir Özgen, Başkan Emre Hasgör yönetimindeyken takımda top koşturmuş oyuncular. Eray'ın sanırım 50 bin TL, Abdülkadir Özgen'in de 180 bin TL civarında olmak üzere avukat masrafları da eklenince toplamda 300 bin TL gibi borç vardı. Bu dönemde bu alacakları kapatmamız mümkün değil. Bugüne kadar kapattığımız onlarca dosya var. Manisaspor'un bir sürece ihtiyacı var. Gerçekten yönetim dışında şehirden maddi anlamda hiçbir destek, ilgi, alaka görmedik bu 2 yıl içerisinde. Bu kardeşlerimiz de sanırım avukatları biraz sıkıştırdılar, baskı yaptılar. Bu oyuncuların talimatıyla kupaları kaldırmaya geldi avukatlar. Cuma günü belli başlı kupalarımızı aldılar ve yediemin deposuna bıraktılar. Oyuncu kardeşlerimiz bu anlamda çok büyük saygısızlık yaptığını düşünüyorum. Ne kadar haklı dahi olsalar biraz beklemeleri gerekiyordu. Eray altyapımızdan çıkmış bir oyuncumuz. Buradan süper lige transferi yapılmış. Bir anlamda önü açılmış. Böyle bir şey yapması hoş bir şey değil. Biz bunu hoş karşılamıyoruz. Tabii ki alacaklıdır, sonuna kadar bu alacağının takipçisi olacaktır ama Manisaspor herkese borcunu öder. Biz zaten 30 trilyonun üzerinde borç kapattık 2 yıl içerisinde. Sıra onlara da gelirdi ama böyle bir yola başvurmaları kendileri adına da üzücü bir şey" dedi.



"ÖNCELİĞİMİZ KUPALAR DEĞİL"



Kupaların geri alınabilmesi için borçların ödenmesi gerektiğini belirten Mergen, "300 bin TL'nin tabii ki ödenmesi lazım ama bizim şu anda takımımız lider ve çok zor şartlarda bu mücadeleyi sürdürüyor. Şu anda o bizim önceliğimiz değil. Daha öncelikli konularımız var. Transfer yasağını kaldırabilirsek belki birkaç transfer yapmak istiyoruz. Çünkü ligin ikinci yarısı telafisi olmayan bir dönem. Geçmişte düzgün yönetilmediği zaman çok ciddi yanlış ve hataların neticesinde bedelini bugün ödüyorsunuz. Yarın da ödemeye devam edeceksiniz. Maalesef Türk futbolunun sorunu bu. Biz bütün bu sorunlara ve sıkıntılara rağmen yine dimdik duruşumuzu bozmadan devam edeceğiz. Bu belki basına yansıyan sadece bir olay. 2 yıl içerisinde bunun gibi onlarca olayı yaşadık. Hepsinin üstesinden geldik, gelmeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.



MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DESTEK İSTEDİ


Şehrin milletvekili ve belediye başkanlarının Manisaspor'a destek olması gerektiğini anlatan Mergen, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu şehrin 9 tane milletvekili var. Hiçbir siyasi parti ayırt etmeksizin seçilmiş belediye başkanları var. Keşke bunlar biraz duyarlı olsalar da bu bizim gösterdiğimiz gayrette, mücadelede yanımızda olsalar. Bugün bunları yaşamazdık. Yıllardır yapılmayan bir şey var. Bu kulübün ciddi anlamda bir alt yapısı var. 350 tane oyuncusu, personeli var. Bu merkezdeki 3 belediyenin bir araya gelip, Manisaspor'a sabit akıcı gelirler sağlayacak projeler üretmemiz lazım. Bu kulüp artık kendi ayakları üzerinde durma noktasına getirilmesi lazım. İyi yönetilmesi lazım ve biz iyi yönetiyoruz. İnşallah böyle bir projeyi de hayata geçiririz. Manisaspor'un gayrimenkulleri olursa, gelirleri olursa bu kadar çok birilerinin eline muhtaç olmaz diye düşünüyorum.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2015, 21:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195