Title of a News Article

Aktaşoğlu adaylığını açıkladı

.

Aktaşoğlu adaylığını açıkladı
banner206

Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), mayıs ayında genel kurulunu yapacak. Seçimde Şanlıurfa ASKF Genel Sekreteri Mehmet Aktaşoğlu aday olacak.

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 14. Genel kurulu için sayılı günler kaldı. Şanlıurfa’da amatör sporun gelişmesi noktasında büyük çaba gösteren Şanlıurfa ASKF’nin ilk adayı Mehmet Aktaşoğlu oldu. Uzun yıllardır ASKF’de genel sekreterlik görevinde buluan Aktaşoğlu, mayıs ayında yapılacak kongrede aday olacağını açıkladı.

Urfastar’a konuşan Aktaşoğlu, “Genel kurulumuz mayıs ayına yapılacak. Kısmet olursa bu seçimde aday olacağım. Şanlıurfa’da bugüne kadar amatör spora yapmış olduğum katkıları ASKF Başkanı olarak da sürdürmeyi hedefliyorum” dedi.

Bu arada 15 Haziran 2015 tarihinde Şanlıurfa ASKF başkanlığını yürüttüğü sırada kalp krizi geçiren Bahattin Canbeyli’nin ardından bu koltuğa yönetim kurulu kararıyla Zübeyir Kılıç oturmuştu.

 

ASKF nasıl kurulur?

İllerde spor kulüplerinin üst kuruluşu olarak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), Federasyonların üstünde Türkiye Amatör Spor Kulüpleri  Konfederasyonu şeklinde örgütlenen Konfederasyonumuzun illerde kurulan ASKF sayısı 80'e ulaşmıştır. Gençlik ve Spor Kulüpleri Yönetmeliği’ne göre bir ilde ASKF kurulabilmesi için en az 15 spor kulübü derneğinin biraraya gelmesi gereklidir. Halen ASKF kurulmamış tek ilimiz olan Şırnak’da 15 spor kulübü derneği bulunmadığı için henüz kuruluş işlemi tamamlanamamıştır.

 

ASKF’nin amacı nedir?

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve ASKF’lerin  kuruluş amacı, spor kulüpleri, yöneticileri ve sporcuları arasında birlik ve dayanışmayı sağlamak, spor kulüplerini desteklemek, hangi dalda olursa olsun uğraş veren kulüplerimizin durumlarını düzeltmek, iyileştirmek, yeni haklar elde etmek, spor yönetiminde ve bağımzsız spor  federasyonlarında Avrupa Topluluğu ülkelerindeki demokrasiyi ve yapılanmayı sağlamada ve Türk sporunun çağdaş seviyeye çıkarılmasında katkı yapmak, başta devlet kuruluşlarıyla olmak üzere tüm gönüllü spor kuruluşları ile aile anlayışı içinde elele çalışmak ve sporda tam demokrasi kurulması için mücadele etmektir.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 09:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
MEHMET ALTUN
MEHMET ALTUN - 7 yıl Önce

Mehmet Aktaşoğlu abime yakışır. Hakkı ve emeği var. başarılar dilerim tebrik ederim. Mehmet altun-Bakkalbaşı

SIRADAKİ HABER

banner195