Title of a News Article

Aktaşoğlu, Başkan Çiftçi’ye seslendi

.

Aktaşoğlu, Başkan Çiftçi’ye seslendi
banner206

Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Sekreteri Mehmet Aktaşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye seslenerek; “Muğla Büyükşehir Belediyesi amatör takımlara maddi destek sağladı, bu uygulama Şanlıurfa’da da hayata geçirilsin” dedi.

RÖPORTAJ:UĞUR BUDAK

Bu haftaki röportajımızın konuğu Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Aktaşoğlu oldu. ASKF Genel Sekreteri Mehmet Aktaşoğlu ile 2016-2017 futbol sezonu öncesinde amatör takımların sorunlarını konuştuk. Aktaşoğlu, amatör takımların maddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Muğla’da Büyükşehir Belediyesi amatör takımlara maddi destekte bulunmuş, biz bunun Şanlıurfa’da da uygulamaya geçmesini istiyoruz. Takımlarımız malzeme değil maddi destek bekliyor” dedi. 

 

İşte Şanlıurfa ASKF Genel Sekreteri Mehmet Aktaşoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportaj…

Amatörde heyecan ne zaman başlıyor?

2016-2017 futbol sezonumuz 9 Ekim Pazar günü saat 15.30’da GAP Arena 1 nolu sentetik sahasında yapılacak Güvenspor ile Harranspor Süper Amatör Lig müsabakasıyla start alacak. Süper Amatör Ligini 12 takım olarak planlamıştık ama maalesef bazı hadiselerden dolayı iki takım lige katılmamıştır ve ligimiz 10 takımla başlayacaktır. 16 Ekim’de de U-19 Ligimiz, 22 Ekim’de 1. Amatör ve U-15 Ligimiz, 29 Ekim’de de U-17 ligimiz start alacak. Her hafta bir kategorinin başlaması ile ligimiz start alacak. Tüm sporseverleri Pazar günü açılış maçına davet ediyorum. Sezonun tüm kulüplerimize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dostluğun, barışın ve kardeşliğin ön plana çıktığı birlik sezonu olmasını temenni ediyorum. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak tüm kulüplerimize başarılar diliyorum.

 

Amatör takımlarının ne tür sorunları var?

Şimdi Amatör Spor Kulüpler Federasyonumuza bağlı 65 tane kulübümüz var, bu kulüplerimizin 45 tanesi mahalli takım, 3 tanesi salon takımı ve diğerleri de müessese takımı. Mahalli takımlarımızın sorunları çok, malumunuz mahalli takımlar bir kişinin sırtında gidiyor. Bu nedenle yetkililerimizin bu takımlarımızın yönetimlerine sahip çıkmaları gerekir. Geçen sezon 3 Bin 816 tane lisanslı sporcumuz faal olarak spor yaptı, müsabakalara çıktı. Geçen sezon Şanlıurfa’da Bin 100 müsabaka oynandı. Bu takımlarımızı idmana getiren, sahaya getiren, malzemelerini karşılayan, her türlü ihtiyaçlarını karşılayan bu yöneticilerimize destek vermeyecekler de kime destek verecekler?

 

“Malzeme istemiyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanımıza sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden 2 takımlarına 60’ar bin lira, Süper Amatörde mücadele eden takımlarına 20’şer Bin Lira, 1. Amatörde mücadele eden takımlarına 12 Bin Lira, 2. Amatörde mücadele eden takımlarına da 6’şar Bin Lira nakit para yardımında bulunmuşlar. Bizde Büyükşehir Belediye Başkanına sesleniyoruz; Biz malzeme istemiyoruz, verdiğiniz malzemeleri hiçbir kulüp başkanı giymiyor. Zaten herkesin dolabında 2-3 sezon yetecek malzemesi var. Lütfen Muğla’daki uygulamayı Şanlıurfa ilinde de uygulayalım. Sizin takdir ettiğiniz miktar ne ise amatör takımlarımıza maddi destek bulunun. Pazar günü Büyükşehir Belediye Başkanımız Av. Nihat Çiftçi’yi de sezon açılışımıza davet ettik, gelirse orada da bu konuyu yüz yüze görüşeceğiz.

 

Tesisleşme anlamında da sıkıntı yaşanıyor mu?

Büyükşehir Belediyemiz, senelerdir bu hizmeti takımlarımıza sunuyor. Deplasmanda oynayan takımlarımızın ulaşımını sağlıyor. Bu konuda Başkanımız Sayın Nihat Çiftçi Bey’e teşekkür ediyorum. Bunun yanında amatör takımlarımıza maddi destek de sağlanırsa takımlarımız bir nebze de olsa nefes alacak. Spor sayesinde uyuşturucu kullanıcılığı, asayiş olayları azalıyor. Şuana kadar suça bulaşmış hiçbir sporcu yok.

 

Yeni sezonda kaç takım ve kaç sporcu mücadele edecek?

Bu sezon 160 takımla ligimize başlayacağız, müsabaka sayımız da Bin 300 olacak. Lisanslı sporcu sayımız da 4 Bin 200 olacaktır.

 

Zamanınızı ayırdığınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Sesimizi duyurduğunuz için ben sizlere teşekkür ederim. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2016, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195