Title of a News Article

Bağıban, hedefini açıkladı

.

Bağıban, hedefini açıkladı
banner206

Şanlıurfaspor’un çiçeği burnunda Kulüp Başkanı İsmail Bağıban, ilk röportajını Urfastar’a verdi. Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı İsmail Bağıban, Teknik Direktör Ünal Karaman yönetiminde yeni sezon için güçlü bir Urfaspor oluşturmak istediklerini belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde başarıya ulaşmak istediklerini söyledi. Bağıban, ayrıca Kulüp Başkanı olmanın zor olduğunu da itiraf etti. 
 

RÖPORTAJ:UĞUR BUDAK
Bu haftaki röportajımızın konuğu Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı İsmail Bağıban oldu. Daha önce Urfaspor eski Kulüp Başkanı Fethi Şimşek’in yönetiminde bazı görevlerde yer alan İş Adamı İsmail Bağıban, son yapılan olağanüstü kongrede Bakan Faruk Çelik’in liste oluşturma yetkisi verdiği Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci tarafından Urfaspor Kulüp Başkanlığına aday gösterilmiş ve tek liste halinde girdiği seçimi kazanarak başkan seçilmişti. Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı İsmail Bağıban ile Kulüp Başkanlığına geliş sürecini konuşarak başladığımız röportajda; Şanlıurfaspor hedeflerini, Urfaspor için kalıcı gelir ve devam eden transfer çalışmalarını konuştuk.  

 Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı İsmail Bağıban, yeni sezonda güçlü bir takım oluşturmayı planladıklarını belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde başarıya ulaşmak istediklerini kaydetti. Şanlıurfaspor’un 38 Milyon civarında olan borcunu sıfırlamak için de çalışma yapacaklarını vurgulayan Bağıban, kalıcı gelir noktasında da ciddi adımlar atacaklarının mesajını verdi.

Şanlıurfaspor taraftar derneklerini tek çatı altında birleştirmek istediklerini de dile getiren Bağıban, “Artık Urfaspor için birlik ve beraberlik olma zamanıdır, kenetlenme zamanıdır, böyle olursa başarı gelir” dedi.

 

İşte Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı İsmail Bağıban ile yaptığımız röportaj;

Başkanım öncelikle sizleri Urfaspor Kulüp Başkanlığına seçilmenizden dolayı bir kez daha kutlar, yeni görevinizde başarılar dileriz. Şanlıurfaspor’un başına gelme süreciniz nasıl oluştu?

Biliyorsunuz daha önce Fethi Şimşek Bey’in yönetiminde yer alıyordum. Haliyle Fethi Şimşek’in yapmış olduğu çalışmalar içerisinde bulunurken çok yıprandığını gördüm ve kendisi Urfa sevdalısı olan bir abimiz. Bunu artık kendisi yapamayacağını idrak edince bizler bu konuyu beraberce bir yerlere taşımak istedik ve yeni yönetimdeki arkadaşlarla da görüşerek kader birliği yaparak Şanlıurfaspor’un geçekten bir yerlere gelebilmesi için bu girişim gerekiyordu.

 

Başkanım, Şanlıurfaspor’da daha öncede yönetimde çeşitli kademelerde görevler aldınız, şuanda da Kulüp Başkanı olarak görev yapıyorsunuz, Kulüp Başkanı olmak nasıl bir duygu?

Ben bir şey itiraf edeyim; Kulüp Başkanı olmak gerçekten çok zor bir şeymiş. Son 10,15 gündür bazı işlerle uğraşıyoruz ama sorumluluğun çoğunu kendinizde olduğunu hissediyorsunuz. Şanlıurfa’ya bir manevi borcunuzun olduğunu ve bu yükün ağır olduğunun farkına varıyorsunuz. Yönetim Kurulundayken karar verirken daha rahattınız ama şuan öyle değil! Beraberlikte inanç olursa bir konuyu aşamayacak hiçbir durum yoktur, biz bunu 10, 15 gündür aştık. Şuanda transferler devam ediyor, transferlerle ilgili de kararları yönetim kurulumuzla beraber alıyoruz. Danışmanlarla beraber hareket ediyoruz, yapacağımız her transferi mutlaka en az 10 defa gözden geçirip karar vermeye çalışıyoruz. Şuan doğru yoldayız umarım yapacağımız hiçbir yanlış olmaz. İnsanoğluyuz belki ufak tefek hatalar yapabiliriz ama Şanlıurfaspor için hata yapmamız lazım.

 

Şanlıurfaspor, geçtiğimiz yıl PTT 1. Lig’de en kötü sezonunu geçirdi. Sizce bu neden kaynaklandı?

Şimdi geçmişi fazla eşersek geleceği göremeyiz ama onlar bize bir derstir. Zaten geçmişten ders alamayan geleceğini göremez. Biz geçmişte yapılan hatalarımızı göz önüne alırsak, biz başarılı oluruz. Biz artık yeni sezonda ne yapabiliriz ona bakıyoruz.

 

Başkanım, yeni sezon için hedefi ne olarak belirlediniz?

Yeni sezondaki hedefimiz herkesin düşündüğü başarıyı elde etmek isteriz ama öncelikle kulübümüzü toplayıp maddi ve manevi olarak iyi bir noktaya getirmek istiyoruz. Bizim hedefimiz ilk 6’dır, inşallah bu başarıya ulaşacağız. Şanlıurfaspor’a spor kamuoyunun bir tepkisi var. 4 Yıldır başarı gelmedi, haklılar ben de yönetimde yer alıyordum ama başarı gelmedi. Şimdi ben Başkan olarak şimdi de Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Bey ve yönetimiz ile beraber bu yönetimde yer aldık, Urfa’yı Urfaspor yapacağız, hedefimiz budur.

 

Transfer çalışmaları nasıl gidiyor, şuana kadar kaç transfer yapıldı?

Şuanda 5 futbolcu transfer ettik, bunun dışında 10 civarında futbolcu ile görüşmelerimiz sürüyor. Kararlarımızı birkaç gün içerisinde vermeye çalışacağız ama çok sık elememiz gerekiyor. Urfaspor’un kulüp olabilmesi için, takımın takım olabilmesi için bizim buradaki dokumuza uyabilecek bir takım oluşturmak istiyoruz. Ayrıca Bolu’da kamp çalışmalarına başladık. Ben de Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile beraber Bolu’ya gideceğim, transfer çalışmalarını oradan yürüteceğiz.

 

Şanlıurfaspor’un borcu 38 Milyon TL civarında görünüyor ama son yapılan olağanüstü kongrede bazı üyeler alacaklarını hibe etti. Şuan takımın toplam borcu ne kadar görünüyor? Ayrıca bu borcun bitirilmesi ve kalıcı gelir noktasında çalışmalarınız var mı?

Böyle bir çalışmaya yeni yeni başladık, geçen seneden de kalıcı gelir noktasında çalışmalarımız vardı ama bunları sonuca götüremedik, şimdi götürmeye çalışıyoruz. Bazı kalıcı gelirler için projeler hazırlayacağız, bu uzun süreli bir iştir. Bir petrol aldık, bunu satmayı düşünmüyoruz, bunu kiraya vermeyi düşünüyoruz.

 

Urfaspor Kulüp Başkanlığına seçilmenizden sonra spor kamuoyunda bir heyecan yaşandı. Bu konuda taraftarlara ne mesaj vermek istersiniz?

Taraftarlarımız eski yapılarını değiştirmek zorundadır. Şanlıurfaspor’un gerçekten kenetlenmiş taraftarlara ihtiyacı var. Bizim şuanda Urfa’da 3 taraftar derneği var, bizim amacımız bunları bir çatı altında birleştirebilmek. Biz Mehmet Ekinci Başkan ile bunu yapmayı planlıyoruz. Herkes ayrı bir kafa çekerse biz yine aynı tas aynı hamam oluruz ve böyle de Urfaspor’a zarar verilir. Biz Şanlıurfaspor’u neden bir yerlere taşımayı hedefliyoruz? Memleket için, bir Fenerbahçe’nin, bir Galatasaray’ın Şanlıurfa’ya gelmesi için çaba gösteriyoruz ama bize zaman vereceksiniz. Ben değil kim gelseydi zaman isteyecekti. Bu nedenle taraftarları bir çatı altında toplayacağız. Bizim sesimize onlar da destek vermeli, inanmalıdırlar. Bizim taraftara ihtiyacımız var, başarı birlik ve beraberlikle gelir. Bu nedenle beraber olmamız lazım. Şanlıurfaspor bir değer demek, Sarı-Yeşil artık rüyalarımıza da giriyor, bu sevdamızı sürekli taşımamız lazım. Herkesin Sarı-Yeşil formasını maç günü giyip stada gelmelidir, tek sevinç kaynağımız Urfaspor olmalıdır. İmkânlarımız çok güzel bir şekilde oluşmuş vaziyette. Mehmet Ekinci Başkanımızla birlikte bir yola çıkmışız, o bana inanıyor ve ben de ona inanıyorum.

 

Geçmişten bu yana Şanlıurfaspor’a destek veren Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik de yer alıyor. Bakan Çelik, yeni sezon için de Urfaspor’a destek sağlayacak mı?

Bakanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Urfaspor’a çok katkıları oldu. Urfaspor ile ilgili birkaç defa Bakanımız Sayın Faruk Çelik ile toplantı yaptık. Daha önceleri Bakan Çelik’in heyecanının kalmadığını görüyorduk ama bu kez düzenlediği toplantılarda gözlerinin içinin güldüğünü gördüm, kendisi de ‘başaracağız, maddi ve manevi sizin arkanızdayım’ dedi.  Zaten bir kaç transferde kendisi yardımcı oluyor, zaten kendisi maddi ve manevi bize destek sözü verdikten sonra kendisine inanıyoruz. Biz de Mehmet Ekinci Başkanımızla birlikte gece gündüz çalışacağız, Urfaspor’un başarısı için gecemizi gündüzümüze katacağız.

 

Başkanım, son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Şunu istiyorum; Birlik olalım, beraber olalım, başaramayacağımız gerçekten hiç bir şey yok. Bu nedenle Urfaspor’u başarıya götürebilmek için herkesi kenetlenmeye davet ediyorum. Bu kulübü borçsuz bir kulüp yapmak için Sayın Bakanımızla, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Eyyübiye Belediye Başkanımızla ve diğer ilçe belediye başkanlarıyla birlikte çalışacağız. Fethi Şimşek Başkanımız kendi alacağını dondurdu, kendi alacağından bir kısmını da bağışlayacak, bunu yakında kamuoyuna açıklayacak.

 

Röportajımız için zamanınızı ayırdığınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.

Ben sizlere teşekkür ediyorum.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2016, 20:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yasar
Yasar - 8 yıl Önce

Altan 6 nci olursunuz 5 maçta unal kacar

Mustafa Azmi ASOĞLU
Mustafa Azmi ASOĞLU - 8 yıl Önce

Sayın İsmail BAĞIBAN'nın Urfaspora Başkan olmasını kutlar. Başarılar dilerim.

yusuf
yusuf - 8 yıl Önce

Başkanım Taraftarlar için kombine dağıtımı yapın durumu olmayanlar var Bizleri Görün Lütfen (y)

SIRADAKİ HABER

banner195