Title of a News Article

Batman Petrolspor'a ağır cezalar gelmesi bekleniyor

Batman Petrolspor'a ağır cezalar gelmesi bekleniyor
banner206

Pazar günü oynanan Batman Petrolspor ile Şanlıurfaspor arasındaki maçta çıkan olaylar sebebiyle ev sahibi takım Batman Petrolspor, çirkin ve kötü tezahürat' ve saha olayları nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu 2. lig Beyaz grupta mücadele veren temsilcimiz Şanlıurfaspor, ligin ilk yarısının son maçında Batman Petrolspor'a konuk oldu. İlk yarısı 0-0 biten mücadelenin ikinci yarısına hızlı başlayan sarı yeşilli ekibimiz üst üste bulduğu gollerle 2-0 öne geçti. Bu gollerle birlikte tribünlerde ev sahibi takımın taraftarları adeta çılgına döndü. Plastik koltukları yerinden sökerek sahaya atan ve dışarıdan içeriye taş sokup atan taraflar Şanlıurfaspor aleyhine kötü tezahüratlarda bulundu. Dakikalarca süren olaylar nedeniyle maçı durduran hakem Safa Yılmaz, soyunma odasına gitti ve kısa bir süre sonra maçı tatil ettiğini duyurdu.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Batman Petrolspor, 'çirkin ve kötü tezahürat','saha olayları' ve 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle yargılanacak.

PFDK'dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"BATMAN PETROL SPOR A.Ş. Kulübü'nün 18.12.2022 tarihinde oynanan BATMAN PETROL SPOR A.Ş.-ŞANLIURFASPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca, "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2022-2023 Sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü'nün 5/10 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir."

PFDK'nın, çıkan olaylar nedeniyle Batman Petrolspor'a seyircisiz maç ve para cezası vermesi tahmin ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195