Title of a News Article

Ersan, Urfaspor’u yazdı

.

Ersan, Urfaspor’u yazdı
banner206

TRT Spor’un başarılı spikerlerinden Cüneyt Ersan, TFF 2. Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Şanlıurfaspor’u son köşe yazısına taşıdı.

Cüneyt Ersan, ‘Şanlıurfa'nın şanlı takımı Şanlıurfaspor’ başlıklı yazısında, Şanlıurfaspor’un Süper Lig’e layık olduğunu belirterek, Urfaspor’u özlemle Süper Lig’de görmek istediklerini söyledi.

 

İşte Ersan’ın yazısı…

Şanlı Urfa'nın şanlı takımı Şanlıurfaspor. Yıllardır yapılan hataların tekrarıyla, şanssızlıklarla ve belki de kumpas kurularak 2. Lige düşen Şanlıurfaspor.

 

Taraftarının küsse bile sımsıkı bağlı olduğu, ölümüne sevdiği takım Şanlıurfaspor. Peygamberler şehri Şanlıurfamızın dışa açılacak penceresi Şanlıurfaspor.

 

Şanlıurfa'ya gittiniz mi bilmem. Gitmediyseniz hayatınızda birşeyler eksik kalmış demektir. Deyim haline gelen bir söylem vardır: "Gez Dünyayı gör Konya'yı"...

 

Aslında şöyle olmalı: "Gez Dünya'yı Gör Konya'yı Yaşa Şanlıurfa'yı"

 

Bir kez gidin ne demek istediğimi anlayacaksınız. Babamın memuriyeti nedeniyle doğduğum topraklar. Şehri gezerken insanın içini huzur kaplayan topraklar. Öyle bir yer ki Şanlıurfa, şehirden ayrılınca değerini anlarsınız. Hüzün kaplar içinizi.

 

Peygamberler şehrini görmeyi o mistik havayı yaşamayı gerçekten herkese tavsiye ediyorum. Dünyanın dört bir yanından yerli yabancı turistlerin gelip de ayrılmak istemediği bir şehrin, Şanlıurfa'nın takımı Şanlıurfaspor. Şanlıurfasporun önemini anlamak için Şanlıurfa'yı görmek lazım.

 

Çoktaaan adını süper lige yazdırmış olması lazımdı. Belki iş bilmezlik, belki zaman zaman yaşanan kısır çekişmeler, süper ligde olabilmenin önemini henüz kavrayamamak. Şehir itibariyle, halkı itibariyle gönlümüzde her zaman süper ligde. Artık Şanlıurfaspor camiasının birlik olarak,el ele vererek, geçmişte yapılan hatalardan da ders alarak önce 1. Lige ardından da Süper lige gelmesinin zamanı geldi.

 

Öyle bir insanı var ki her birini tanısanız gidip sarılasınız gelir. Ağzındaki lokmayı paylaşan, misafir karşısında ne yapacağını şaşıran, aç kalıp misafiri doyurmaya çalışan Şanlıurfa halkının da artık futbolda başarı dolu günleri yaşanmasının zamanı geldi. Özlemle hasretle bekliyoruz.

 

Bu sezon 2. Lige çok iyi başladılar. Ali Tandoğan'ın önderliğinde kazandıkları maçlar aslında bizim yerimiz burası değil haykırışı. Yönetim iyi niyetli ve başarılı.

 

Geçen sezon hemen hemen bütün şehirlerde maçlar anlattım görev yaptım. Gittiğim diğer şehirlerdeki taraftarlarla konuştuğumda gitmekten en çok mutluluk duydukları şehrin Şanlıurfa olduğunu rakip olmalarına karşın kendi takımlarından sonra başarılı olmasını istedikleri takımın da Şanlıurfaspor olduğunu söylediler.

 

Bir örnek, geçen sezon Şanlıurfa'da oynanan Şanlıurfaspor-Samsunspor maçı.  Samsunsporlu taraftarlar 2 gün önce giderek Şanlıurfa'yı yaşadılar. Şehir halkı Samsunsporlu taraftarları evlerinde ağırladı. Dört dörtlük misafir ettiler.

 

Bir örnek daha. Fenerbahçe'yle Trabzonspor  arasında GAP stadında oynanan Türkiye Kupası Final maçı. Aynı şekilde Şanlıurfalılar şehre gelen Fenerbahçeli, Trabzonsporlu  taraftarları da bağırlarına bastı. Gezdirdiler, eğlendirdiler, ikramlarda bulundular, evlerini açtılar.

 

İşte böyle insanların yaşadığı bir şehrin Şanlıurfa'nın takımıdır Şanlıurfaspor.

 

Dedim ya Şanlıurfayı görseniz, yaşasanız belki de Şanlıurfasporlu olursunuz.

 

Süper lige layıktır. Orada olması lazımdır. Özlemle bekliyorum Şanlıurfaspor'u süper ligde görmeyi ve orada kalıcı olmayı. Çünkü yeri orasıdır...

 

Çünkü bir sevdadır Şanlıurfa...

 

Sevgilerimle...

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 11:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
urfalı
urfalı - 7 yıl Önce

Allah razı olsun cüneyt beyden çok doğru bir tespit yapmış

SIRADAKİ HABER

banner195