Title of a News Article

Flaş değişiklik...

Flaş değişiklik...
banner206
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, dün yaptığı toplantı sonrasında yeni Futbol Disiplin Talimatı’nı kabul etti.
TFF’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre yeni talimatla gelen değişiklikler ise şöyle:
“En önemli yeniliklerden olan tribün kapatma cezasında, kulüplerin TFF’ye bildirdikleri stadyum krokilerine göre belirlenen tribün veya tribünlere seyirci alınmayacak ve bu ceza uygulanırken kale arkaları ve diğer karşılıklı iki tribün olmak üzere toplam 4 tribün dikkate alınacak. Bu ceza, çirkin ve kötü tezahürat eylemlerine verilecek para cezalarından sonra uygulanacak olup artık kadın ve çocuk taraftarların seyircisiz oynanan müsabakalara ücretsiz olarak girmesi uygulaması kaldırıldı.
Çirkin ve kötü tezahüratta bulunan kulüplerle ilgili olarak bundan böyle talimatın ekinde bulunan tablolara göre ceza verilecek. Bu tablolarda, çirkin ve kötü tezahürat eyleminin ev sahibi takım, misafir takım ve Türkiye Kupası müsabakaları açısından ayrı ayrı cezalar öngörülmüştür. Ayrıca, bu cezaların uygulamasında kulüplerin ev sahibi olarak oynadığı müsabakada aldığı cezalar sadece ev sahibi olarak oynayacağı müsabakalarda ve misafir kulüp olarak oynadığı müsabakada aldığı ceza, misafir kulüp olarak oynayacağı müsabakalarda infaz edilecektir. Benzer şekilde, lig müsabakalarında alınan cezalar lig müsabakalarında ve kupa müsabakalarında alınan cezalar kupa müsabakalarında infaz edilecek.
Talimatla getirilen bir diğer yenilik ise, elektronik bilet uygulamasının yapıldığı Süper Lig ve 1. Lig müsabakalarında çirkin ve kötü tezahürattan dolayı cezaya neden olan tribün veya tribünlere ilgili müsabakada giriş yapan taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi ve böylece bu kişilerin ilgili cezanın infaz edildiği müsabakaya başka bir tribünden girişleri engellenecek.
Seyircisiz oynama cezasının infazı ile ilgili maddede yapılan değişiklik neticesinde, ev sahibi kulübün tüm tribünlerinin kapatıldığı veya seyircisiz oynanan müsabakalarda, kulüplerinin cezalı olmaması ve bu cezaların infazının mümkün olması şartıyla stadyum oturma kapasitesinin en fazla \%5’i oranında misafir takım taraftarı stadyuma girebilecek. Bu durumda, elektronik bilet uygulaması gerçekleştirilen müsabakalarda ceza alındıktan sonra alınan kartlar hariç olmak üzere sadece misafir takım kartlarına bilet satışı yapılacaktır. Elektronik bilet uygulamasının olmadığı müsabakalarda ise, biletler ev sahip kulüp tarafından en geç müsabakanın başlamasına 48 saat kala misafir kulübe teslim edilecek ve satışlar misafir kulüp tarafından yapılacak.
Seyircisiz oynama cezasının infazının final müsabakasına denk gelmesi halinde bu müsabakada seyircisiz oynama cezası infaz edilmeyecek ve bir sonraki resmi müsabakada infaz edilecektir. Bu noktada, seyircisiz oynama ve saha kapatma cezalarının infazında profesyonel lig ve Türkiye Kupası müsabakaları ayrı kategori sayılacak ve her ceza kendi kategorisinde infaz edilecektir. Ayrıca infazı tamamlanmayan seyircisiz oynama cezaları disiplin kurulları tarafından lehe hüküm çerçevesinden re’sen yeniden değerlendirilecek.”

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 22:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195