Title of a News Article

GAP Arena Stadyumu kiralandı!

GAP Arena Stadyumu kiralandı!
banner206
 Gap Arena Stadyumu, 3 yıllığına Şanlıurfaspor Kulübü’ne kiralandı. 

UĞUR BUDAK
PTT 1. Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Şanlıurfaspor, stadyum konusunda dev bir adım attı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün bünyesinde bulunan GAP Arena Stadyumu’nda yaşanan çim sorunu nedeniyle sürekli mağdur olan ve kendi sahasında oynaması gereken maçları başka statlarda oynamak zorunda kalan Sarı-Yeşilliler, bu sorunu kökten çözmek adına 30 Bin kişilik GAP Arena Stadyumu’nu kiraladı.

 

Yıllık 33 Bin TL

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Şanlıurfaspor Yönetimi’nin talebi üzerine GAP Arena Stadyumu’nu 3 yıllığına Sarı-Yeşilli kulübe kiraladı. Şanlıurfaspor Kulübü, GAP Arena Stadyumu için yıllık 33 Bin TL Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne ödeyecek. GAP Arena’nın bakım masrafları da Şanlıurfaspor’a dahil olacak.

 

17 yılda tamamlanmıştı

Temeli 1992 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından atılan ve 3 yılda bitirilmesi planlanan GAP Arena Stadyumu, ödenek sıkıntısından dolayı 2009 yılında tamamlanabilmişti. 13 Aralık 2009 tarihinde ilk defa kapılarını seyircilere açan GAP Arena Stadyumu, . 05 Mayıs 2010 tarihinde 2009-2010 Sezonunda Ziraat Türkiye Kupası 2009-2010 Final Maçında Fenerbahçe ve Trabzonspor maçına ev sahipliği yapmış, karşılaşmada Trabzonspor Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek Türkiye Kupası'nı kazanmıştır.Türkiye’nin en önemli stadyumları arasında gösterilen GAP Arena Stadyumu, FIM Serbest Stil Motokros Dünya Şampiyonasına da ev sahipliği yapmış ve TFF'nin hazırladığı EURO 2016 resmi adaylık dosyasında ise yedek stadyum olarak gösterilmişti.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195