Title of a News Article

Haliliye'de şampiyon atağı

TÜBİTAK tarafından da desteklenen ve açılışını Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet YILMAZ’ın yaptığı ve 12 kategoride toplam 2826 robotun yarıştığı robotlar arası yarışmada dereceye giren İlçemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri İlçemiz Kaymakamı Sayın Ali YILMAZ’ı Makamında ziyaret ettiler.

Haliliye'de şampiyon atağı
banner206

10-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde düzenlenen yarışma hakkında bilgi veren İlçemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan ÖNER “Okul olarak 11. Düzenlenen bu yarışmaya Türkiye genelinde yaklaşık 300 Meslek Lisesi ve 10’a yakın Üniversite’nin kurduğu ekiplerle yarıştıklarını, ROBOTİNO kategorisinde; İnayet adlı robotumuz 1 nci, Göbeklitepe adlı robotumuz 2nci, Alper adlı robotumuz ise; 3ncü olmuş ve tüm derecelere ambargo koymuşlardır. ROBOTİNO kategorisi robot yarışmasının en önemli kategorilerinden biri olup, öğrencilerin endüstride kullanılan algılayıcılar ve hareket elemanlarının kullanımına yönelik yeteneklerini arttırmaktadır. MİNİ SUMO kategorisinde ise, robotumuz yaklaşık 800 robot arasından 4. olarak oda büyük bir başarıya imza atmıştır. Toplamda 4 kategoride katıldığımız yarışmada ÇİZGİ İZLEYEN kategorisinde 600 robot arasından ilk 100’e girmeyi başarmıştır. TASARLA ÇALIŞTIR kategorisinde ise 40 ekip yarışmıştır. TASARLA ÇALIŞTIR kategorisinde ekibimiz 20. olmuştur. Okulumuz öğretmen ve öğrencileri yarışmada Şanlıurfa’yı layıkıyla temsil etmiş olup, bundan sonraki yarışmalarda başarılarını arttırarak devam ettireceklerdir.” Dedi.

Şampiyon Öğrencileri kabul eden İlçemiz Kaymakamı Sayın Ali YILMAZ yaptığı açıklamada; “Sizleri bu başarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Böylesi ulusal çapta düzenlenen bir yarışmada dereceye girmek güzel bir şey. Bu başarıyı elde etmek için çok çalışmak gerekiyor ve sizlerin de çok çalıştığınızın farkındayım. Çünkü; almış olduğunuz bu kuplar çok çalıştığınızın göstergesidir. Başta okul idaresi olmak üzere, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2017, 23:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195