Title of a News Article

İşte Mesut ile Kubilay’ın ortak özelliği…

.

İşte Mesut ile Kubilay’ın ortak özelliği…
banner206

Bundesliga takımlarından Schalke 04’ün U19 genç takımını 13 sezondur aralıksız çalıştıran 59 yaşındaki Norbert Elgert, bu zaman dilimi içerisinde birçok Türk futbolcunun gelişimine eşlik etti. Dünya futboluna Mesut Özil ve benzeri yıldızları kazandıran Elgert’in, Urfaspor’da top oynayan Kubilay Sönmez’i de yetiştirdiği ortaya çıktı.

Sabah’ın haberine göre; Antrenörden öte oyuncuları ile farklı metotlar kullanarak ilgilendiğini belirten Elgert, “Önce oyuncunun ne istediğini bileceksiniz. Yetenek ile beraber kafa yapısının da sağlam olması gerekir. Futbol sadece ayakla oynana bir oyun değil. Ben futbolcularımın antrenörü, psikoloğu, kardeşi ve babası gibiyim. Onları futbola kazandırmak için mücadele ediyorum” dedi.

 

MESUT ÖZİL ÇOK ÖZELDİ

Mesut Özil’in olağanüstü bir yetenek olduğunu belirten Elgert, “Türk futbolcusu çok erken havaya giriyor. Aslında inanılmaz yetenekliler. Mesut Özil bugün bir dünya starı oldu. Türk futbolcusu daha yolun başında iken, ben yıldız oldum havasına giriyor işte burada kaybediyor. Bayram Durmuş diye bir oyuncum vardı. Schalke’den Kayserispor’a gitmişti. Çok yetenekli değildi ama futbolu kafası ile oynardı. O da çok sevdiğim bir oyuncumdu. Türk milli takımına kadar yükselmişti” şeklinde konuştu.

 

KİMLER GELDİ GEÇTİ

59 yaşındaki hocanın son 13 sezonda yetiştirerek dünya futboluna kazandırdığını isimler arasında Mesut Özil, Manuel Neuer, Benedigt Hövedes, Leroy Sane, Julian Draxler, Sead Kolasinac,Sebastian Boenisch, Joel Matip bulunuyor. Türk futbolculardan ise yaklaşık 40 oyuncu Elgert ile çalıştı ve bunlardan Türkiye ve Almanya liglerinde oynayan oyuncular; Kaan Ayhan, Nurettin Kayaoğlu, Yusuf Yeşilmen, Tayfun Pektürk, Cihan Yıldız, Serkan Gündoğan, Kubilay Sönmez, Bilal Aziz, Salih Altın, Eren Taşkın, Bayram Durmuş oldu.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195