Title of a News Article

Krallar gibi karşılandılar...

.

Krallar gibi karşılandılar...
banner206
 Adanaspor ligin bitimine 3 hafta kala Süper Lig'i garantileyince Adana'da coşkulu bir şekilde karşılandı.

PTT 1. Lig'in 31. haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u deplasmanda 3-2 mağlup eden Adanaspor'un bitime 3 hafta kala Süper Lig'i garantiledi. Akşam saatlerinde Alanyaspor'un kendi evinde Elazığspor ile 1-1 beraber kalmasının ardından ligin bitimine 3 hafta kala Adanaspor şampiyonluğunu da ilan etti. Adanaspor'un Süper Lig'e çıkmanın yanı sıra şampiyonluğunu da ilan etmesiyle Adana'da coşku iki katına çıktı. Adanaspor kafilesini taşıyan otobüs saat 21.45 gibi Adanaspor Osman Yereşen Spor Tesisleri'ne geldi. Taraftarlar meşale yakıp şampiyon takımlarını coşkuyla karşıladı. Otobüs tesislere güçlükle yaklaşabildi. Futbolcular, teknik direktör ve başkan güçlükle otobüsten inip tesislere girebildi. Tesis önünde taraftarlar slogan atıp meşale yakarak hem şampiyonluğu hem de süper lig zaferini kutladı.

 

BÜYÜK: "ARTIK SÜPER LİG'DE DE BAŞARILI OLMA ZAMANI GELDİ"

Adana Valisi Mustafa Büyük de tesislere gelerek hem taraftarın hem de takımın sevincine ortak oldu. Büyük, Adana'nın böyle bir mutluluğa ihtiyacı olduğunu, Adanaspor'un deplasmanda galip gelip Süper Lig'e çıktığını öğrenince çok sevindiklerini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız da bugün Adana'daydı bu mutlu haberi onunla aldık. Sayın Cumhurbaşkanımız hemen başkanımız Bayram Bey'i arayarak tebrik etti. Bugün çok gururluyuz, şehirlerin bu tür sevinçlere ihtiyacı var. Adanaspor bu ligde başarılı oldu Süper Lig'e çıktı. Artık Süper Lig'de de başarılı olma zamanı geldi. Adana'nın uzun süredir süper lig takımı yoktu. Adanaspor yeni stadıyla bunu başardı. Artık yeni stadında yeni liginde Adanaspor'a başarılar diliyoruz" dedi.

 

AKGÜL: "ÖNEMLİ OLAN SÜPER LİG'DE KALICI OLMAK "

Adanaspor Başkanı Bayram Akgül ise bütün takıma ve Adana'ya teşekkür ettiğini ifade ederek, "Bize destek olan olmayan herkese teşekkür ediyorum. Biz Süper Lig'e çıkarak önemli bir başarı elde ettik. Ancak önemli olan Süper Lig'de kalıcı olmak ve oradan Avrupa kupalarına katılabilmektir. Artık bunun için mücadele edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız da beni telefonla arayarak tebriklerini iletti" diye konuştu.

 

İPEKOĞLU: "BÜYÜK BİR BAŞARI"

Adanaspor Teknik Direktöre Engin İpekoğlu ise 29 kişilik futbolcu kadrosunu tek tek tebrik ettiğini vurgulayarak, "Bu takım 20 maçta 16 galibiyet 3 beraberlik aldı ben bile bunun sayısını unutuyorum. Bu büyük bir başarı. Bundan futbolcularımın hepsinin emeği var" dedi.

Adanspor'un şampiyonluğu kutlamasına tekerlekli sandalyesiyle gelip kutlayana ve gözyaşlarına boğulan Hasan Kızılkaya ise, "Bu mutluluk gözyaşları Adanaspor için her şey feda olsun. Ben 1999 yılında yanlış iğne nedeniyle engelli kaldım. Ancak şampiyonluğu kutlamak için evden geldim. Biz bunu 12 yıldır bekliyorduk sonunda Süper Lig'e çıkmayı başardık. Bunun için ağlıyorum" diye konuştu.

Tesis önünde taraftarların şampiyonluk kutlaması uzun süre devam etti.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195