Title of a News Article

Şampiyon Fabri meğer bir forvetmiş

Şampiyon Fabri meğer bir forvetmiş
banner206
KAYNAK: YENİŞAFAK 

Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna kattığı İspanyol kaleci Fabricio, takımın birinci kalecisi konumundaki Tolga Zengin'den eldivenleri alarak ilk 11'in değişilmezi oldu. Avrupa Ligi'ndeki Lyon ve Süper Lig'deki Fenerbahçe maçlarında yaptığı kritik hatalarla dikkatleri üzerine çekse de tribünlerin sevgisini kazanmayı ve daha da önemlisi bu sevgiyi kaybetmemeyi başardı. Siyah-beyazlı takıma geldiği ilk sezonunda şampiyonluk sevinci yaşayan 29 yaşındaki file bekçisi, elde edilen bu başarının perde arkasını ve daha pek çok merak edilen konuları Yeni Şafak'a değerlendirerek son derece samimi açıklamalarda bulundu.

Sezon başında çok eleştiri aldın ama takımın birinci kalecisi olmayı nasıl başardın?

  • "Geldiğimde Beşiktaş'ta forma giymenin zor olacağını biliyordum. Sonuçta şampiyon takıma geldim. Tolga, şampiyon takımın, şampiyon kalecisiydi ve normalde de çok iyi bir kaleci. Geldiğim günden beri amacım iyi bir insan olduğumu, iyi bir takım arkadaşı olduğumu hissetirmekti. Günlük çalışmalarda hem kalecilere hem diğer arkadaşlarıma fayda sağlamak istedim. Tabii ki bunların doğrultusunda oynayacaktım ve yeteneğimi ortaya koyacaktım. Amacım bu oyunun bir parçası olmaktı, kum tanesi misali ben de bu kumsalın içinde kendimi hissettirmek istedim. Arkadaşlarımla uyumlu bir şekilde katkım olduysa ne mutlu bana."

Şampiyonluğu kazanmanızdaki temel etken sana göre neydi ?

  • "Bizim için uzun bir sezon oldu. Süper Lig'de 34 maç oynadık, bunun yanında Şampiyonlar Ligi'nde ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da mücadele ettik. Avrupa Ligi'nde beklentilerin üzerine çıktık. Lig bizim için zor oldu ama bu başarının arkasında günlük çalışma var. Takımdaşlık var. Bütün herkesin aynı amaç için profesyonelce kenetlenmesi var. Bazı arkadaşlarımız az, bazı arkadaşlarımız çok oynadı. Herkes takım içindeki rolünü, aile içindeki pozisyonunu kabul etti ve bir aile olarak bu başarıyı yakaladık."

"TRABZON MAÇI DÖNÜM NOKTASIYDI"

Sezon boyunca unutamadığın maç var mı hangisiydi?

  • "Trabzonspor ile deplasmanda yaptığımız ve 4-3 kazandığımız maçı unutamıyorum. Çok önemli ve kazanmamız gereken bir maçtı. Belki de bizim için ligdeki dönüm maçlarımızdan biriydi. Bir onlar öne geçti, bir biz öne geçtik. Mücadele iki tarafa da gidip, geldi. Kendi adıma unutulmaz bir maç olduğunu söyleyebilirim."

"İSTANBUL KEYİF ALINACAK BİR ŞEHİR"

İstanbul'da yaşamak nasıl?

  • "İstanbul'a ve Beşiktaş'a geldiğimden beri aklımda hiçbir soru işareti yoktu. Normal günlük hayatı yaşamayı, halkın içine karışmayı seviyorum, bu şekilde mutluyum. Kafamda soru işaretleri ile yaşayamam. İstanbul büyük ve keyif alınacak bir şehir. Ben ve ailem keşfetmeye çalışıyoruz. Tüm Türkiye'nin değişik yerlerini görmek, kültürünü tanımak ve tatlarını tatmak isterim."

Gelecekle ilgili kararın nedir? Transfer teklifleri alıyor musun?

  • "Transferim hakkında şuanda aklımda sadece Beşiktaş var. Geçen sene benim için iyi geçmemişti, sakatlık yaşamıştım ve 1 senedir burdayım. Burada çok iyi karşılandım ilk senemde böyle bir başarı yaşadım. Oynama fırsatı buldum. Hem kulübe hem beni bu kadar iyi karşılayan taraftara hala kendimi borçlu hissediyorum. Bu borcumu ödemek için daha çok çalışmam gerektiğini düşünüyorum. Eğer teklif gelecekse benimle değil kulüple konuşulmalı."

"HÜCUM FUTBOLU KALECİYİ YORAR"

Takımın oynadığı hücum futbolu senin için bir avantaj mı? Nasıl düşünüyorsun?

  • "Hücum futbolunda kalenize devamlı top geliyor, defansif oyunda ise daha az iş yapıyorsunuz gibi görünüyor. Ama yaptığınız az işi iyi yapmanız gerekiyor. Hücum futbolunda oyuna konsantre olmak ve top tutmak daha yorucu, oyunu tamamen izlemeniz gerekiyor. Barcelona veya Real Madrid ile mücadele etmesi çok zor, küçük bir takım olan Deportivo'da oynuyordum. Beşiktaş'a geldim, İstanbul'un en büyük takımı. Tabii ki takımın hücum futbolu oynamasını isterim. Hücum futbolunda kalede daha çok yoruluyorum ama huzurluyum."

Lyon ve Fenerbahçe maçında neler yaşandı?

  • "Hata yapmak aslında insanı geliştiriyor. Bu kendi içinizde hatayı nasıl değerlendirdiğinizle alakalı bir durum. Hata yaptığım zaman tüm hatalarımın farkına varıyorum. Bu bilincim açık. Yaptığım hatanın altında ezilmiyorum. Hiçbirimiz mükemmel değiliz. Yaptığım hatadan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Hataların, beni ertesi gün daha iyi bir kaleci yaptığına inanıyorum. Her gün daha iyi çalışıyorum. Bir sonraki maçta işler daha iyi gidiyor."

"FUTBOLU FORVETTE BIRAKABİLİRİM"

Topu ayakla kontrol etmeyi seviyorsun. Kaleci olmasaydın forvet olmayı ister miydin?

  • "Futbol oynamaya forvet olarak başladım ama gerçek aşkım kaleydi. Modern bir kalecinin ayakları ile oynaması lazım hatta tek ayağı ile değil iki ayağı ile oynamalı. Modern kalecilik bunu gerektiriyor ama bakarsınız belki futbola forvet olarak veda ederim."

"BENDEN İYİ GOL ATANLAR VAR"

Beşiktaş forması ile gol atmak ister misin? Bu sezon penaltı atmak istedin mi?

  • "Aslında atabilirim ama takımın penaltıcısı var. Forvet oyuncularının güven açısından penaltı atması bence önemli. Benden daha iyi atanlar takımda mevcut."

"ŞENOL GÜNEŞ NE DEDİYSE ÇIKTI"

Şenol Güneş, Türkiye'nin en iyi kalecileri arasında. Kendisi ile oturup konuşuyor musunuz?

  • "Şenol Güneş ile özellikle kalecilik hakkında bir konuşmamız olmuyor ama hocamız sırf kalecilerin değil tüm takımın teknik direktörü. Her maçtan önce ve sonra bize yapmamız gerekeni anlatıyor. Rakibin hızlı oyuncusu var ise defans arkasına atılacak toplar hakında, iyi şut çeken futbolcuları varsa yapmamız gerekenler hakkında konuşuyoruz. Kendi takımımız hakkında defans oyuncuları ile iyi iletişim halinde olmamız gerektiğini konuşuyoruz. Maçtan sonra maçta yaptığımız olayları konuşuyoruz herkeste olduğu gibi, takım içinde bütün oyuncuların bir rolü var, benimde rolüm kalecilik ve bununla ilgili dinamik olarak yaşayacağımız bütün olayları oturup konuşuyoruz. Hocamızla ilgili aslında söyleyecek çok şey yok. Bugüne kadar kariyeri ve Beşiktaş'ta aldığı kupalara bakıldığında hoca hakkında tesadüfi bir durumun olmadığını gösteriyor. Hocamız çok başarılı. Bize sezon başında söylediklerinde çok haklıydı, hepsi çıktı."

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BU KEZ HATA YOK"

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak. Geçen seneki tecrübe sonrası neler düşünüyorsun?

  • "Önümüzdeki sezon herhalde son zamanların en iyi Şampiyonlar Ligi mücadelesi yaşanacak. Bütün büyük takımlar orada, hepsi Şampiyonlar Ligi'nde olacak. Geçen sezon, gruptaki Kiev karşılaşmasında sezonun en kötü maçını oynadık. Ama gelecek sezon hata yapmadan oynamak ve Kiev maçını unutturarak en azından bir üst tura çıkmak istiyoruz. Bütün oyuncular Şampiyonlar Ligi'nde en iyi oyunculara, en iyi kulüplere karşı oynamak ister. Biz de bir kere daha çıktık, ne kadar iyi olduğumuzu göstermeyi planlıyoruz."

Taraftarlar seni çok seviyor, sahaya çıktığında Fabri seslerini duyduğunda ne hissediyorsun?

  • "Bundan önce futbolculuk hayatımda hiç görmediğim yaşamadığım bir şey. Özellikle Kiev maçından döndükten sonra duygusal anlar yaşadım, gözyaşlarıma hakim olamadım. Bana gösterdikleri destek, takım arkadaşlarıma gösterdikleri destek çok güzeldi. Bazen sahaya çıkıyorum çağırıyorlar, boğazım düğümleniyor, çok duygulanıyorum. Gerçekten çok özeller dünyadaki hiç bir lezzet bu kadar güzel olamaz."

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195