Title of a News Article

Şanlıurfa, Süper Kupa için kenetlendi

Şanlıurfa, Süper Kupa için kenetlendi
banner206

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa’nın Şanlıurfa’da oynanması için seferberlik başlatıldı. Şanlıurfalılar, bu önemli maçın Urfa’da oynanması için sosyal medyada kampanya başlattı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız da, Süper Kupa’nın Urfa’da oynanması yönünde hiçbir sıkıntının bulunmadığını belirterek, “GAP Arena’da Süper Kupa değil, Şampiyonlar Ligi Kupası finali yine oynanır” dedi.

UĞUR BUDAK
Galatasaray ile Eskişehirspor arasında 6 Mayıs’ta Konya’da oynanan Türkiye Kupası finalinin Şanlıurfa’da yapılası planlanıyordu. Ancak Eskişehirspor, mesafenin uzak olmasından dolayı taraftarlarının Urfa’ya geliş, gidiş problemlerinin olacağını belirterek, TFF’ye şikâyette bulunmuştu. TFF de, Eskişehir’in itirazını göz önüne alarak Türkiye Kupası finalini Konya’ya vermişti. 6 Mayıs’ta Konya’da oynanan müsabakayı Galatasaray, Wesley Sneijder’in kaydettiği golle 1-0 kazanarak Türkiye Kupası’nın sahibi olmuştu.

Sırada Süper Kupa var
Türkiye Kupası’nın Şanlıurfa’da oynanmamasından dolayı büyük üzüntü yaşayan Şanlıurfalı sporseverler, Süper Kupa finalinin Şanlıurfa’da oynanmasını istiyor. Türkiye Lig Şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupasını kazanan Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa finalinin GAP Arena Stadyumu’na verilmesini isteyen Urfalılar, Facebook ve Twitter gibi sosyal medyada kampanya başlattılar. Twitter'de, Süper Kupa Finali'nin Şanlıurfa'da oynanması için kullanıcılar tarafından Cumhurbaşkanı, TFF ve Bakanlar ile milletvekillerinin hesaplarına tweet atma kampanyası başlatıldı. 

Yıldız: Şampiyonlar Ligi Kupası finali yine oynanır
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız da, Süper Kupa’nın Urfa’da oynanması için ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını belirtti. Süper Kupa’nın Urfa’da oynanması yönünde hiçbir sıkıntının bulunmadığını vurgulayan Yıldız, “GAP Arena’da Süper Kupa değil, Şampiyonlar Ligi Kupası finali yine oynanır” dedi. Süper Kupa’nın Şanlıurfa’da oynanması için TFF’ye müracaatta bulunacaklarını dile getiren Müdür Yıldız, “Bu maçın Urfa’da oynanması kararını verecek olan TFF yönetimidir. Bu önemli müsabakanın Urfa’ya alınması noktasında elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Bu arada Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa finalinin Ağustos ayında yapılması bekleniyor.

2010'da da final maçı oynanmıştı
Öte yandan 2010 yılında Türkiye Kupası'nın Trabzonspor-Fenerbahçe arasında oynanan final karşılaşması, Şanlıurfa GAP Arena Stadyumu'nda oynanmıştı. 5 Mayıs'ta oynanan karşılaşmada Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ederek Türkiye Kupası'nın sahibi olmuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2014, 21:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195