Title of a News Article

Şanlıurfaspor da iyiliğe yürüdü

 Şanlıurfaspor da iyiliğe yürüdü
banner206

Şanlıurfaspor Yönetim kurulu, Teknik heyet ve futbolcular, Halil İbrahim buluşmaları yürüyüşüne katıldı.

Şanlıurfa’da gerçekleştirilen VIII. Uluslararası Halil İbrahim buluşmaları etkinliklerinin başlangıcına Şanlıurfaspor’lu futbolcularda katıldı.

Yürüyüş öncesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde Şanlıurfaspor kafilesini karşılayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Faruk Çelik, futbolculara bir konuşma yaptı.

Başkanlık makamında Şanlıurfaspor İcra kurulu başkanı ve futbol şube sorumlusu Maruf Güneş, Yönetim kurulu üyeleri, İsmail Bağıban, Vedat Bucak, Mahmut Saatcı, Süleyman Aksu, Teknik Direktör Cihat Arslan, Genel Koordinatör Hüseyin Dağ ile bulunan Bakan Çelik burada futbolculara bir konuşma yaptı.

Milletvekilleri Yahya Akman ve Abdulkerim Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç,  Eyyübiye Belediye başkanı Mehmet Ekinci’nin de eşlik ettiği Konuşmasında futbolculara nasihatte bulunan Çelik, Şanlıurfa’nın Süper ligde bir takımın olması gerektiğini ve bunu da takımın başaracak güçte olduğunu belirtti.

 

“Şanlıurfa en genç nüfusa sahip şehir”

Bakan Çelik, “Bazı nedenlerden dolayı sizlerle bir arada olamadık. Bu seneki özel durumlardan dolayı Urfaspor ile bir arada olma imkânım olmadı. Kısmet bugüneymiş. Şanlıurfa,  Türkiye’nin önemli şehirlerinden bir tanesi. Ben ailece Bursa’da oturuyorum ama Urfa’dan Milletvekiliyim. Urfa’yı tanıdıkça, Urfa’yı bildikçe Türkiye’nin güzelliğini daha iyi anlarız. Uzaktan bilmek ayrı bişey, yalamak ayrı bişey. Caddelerini, sokaklarını karış karış geziyoruz. Şanlıurfa güzel bir  şehir, geleceği olan bir şehir. Dolayısıyla bu şehrin bir başka özelliği ise çok genç bir nüfusa sahip olması. Bu kadar genç nüfusa sahip olan ve aynı zamanda 2 milyona dayanan bir şehrin süper ligde takımının olmaması hem Urfa için hem de bölge için bir kayıptır” dedi.

 

“Şanlurfaspor süper lige çıkarsa Türkiye’ye en büyük katkıyı sağlarsınız”

Futbolculara seslenen Bakan Çelik, Şanlıurfaspor’u süper lige çıkardığınız takdirde Türkiye’ye en büyük katkıyı sağlayacaksınız dedi.

Bakan Çelik, “Barışa, Dostluğa, kardeşliğe, gençliğin daha umutlu bakmasına. Yalnız spor boyutu yok işin içerisinde, birde sosyal boyutu var”

Sizin sorumluğunuz Gaziantepspor’dan daha fazla diyerek futbolcuları motive eden Bakan Çelik, “Sizlerin sorumluluğu Gaziantepspor’dan İstanbul Başakşehir’den, kısacası birçok il takımında daha fazla.

 

“Bundan sonra maçlara geleceğim”

Şanlıurfaspor’un deplasmanda oynadığı Antalyaspor maçını izlediğini ifade eden Bakan Çelik, Şanlıurfaspor’un çok iyi futbol oynadığının altını çizerken, “İnşallah bundan sonra maçlara da geleceğim. Artık takımın sürekli yanında olacağız. GAP Arena’nın çim sorunununda takipçisiyiz. Gerekli talimatları verdik. En kısa zamanda o işte bitecek ve stat hazır hale gelecek. Ayın 18’inden sonra sahamız hazır hale gelecek. Bazı engellerimiz vardı o ortadan kalktı. Maçlarımızı inşallah Urfa’da oynayacağız. Hocamızla, yönetimimizle sürekli irtibatta olacağız. Sizin sıkıntılarınız aynı zamanda bizimde sıkıntılarımızdır. Sizlerin moral motivasyon açısında oyuna hazırlıklı olmanız gerekiyor.

 

“Bu sene takımı şampiyon yapalım”

Şanlıurfaspor’un bus ene şampiyon olması gerektiğini vurgulayan Bakan Çelik, Futbolculara “Bu sene takımı şampiyon yapalım. Çok iyi oyuncularsınız, inşallah alacağınız başarılı sonuçlardan sonra Türkiye’ye güzel bir ses yükselsin” dedi.

Maruf Güneş: “İçimize sinen bir takım

Şanlıurfaspor İcra kurulu başkanı ve Futbol şube sorumlusu Maruf Güneş, Daha önce yaptığımız transferlerde zorlandığımız zamanlar oldu. SBakanımız olarak sizlerden yarsım istedik. Ama bu sene futbolcularımızı Şanlıurfaspor’a getirirken, zorlanmadık. Hepsi isteyerek geldi. İnşallah burdan yola çıkarak ben kendilerine inanıyorum. Hepsi çok karakterli futbolcur” dedi.

 

Bakan Çelik takımı İzmir’e yolculayacak

Deplasmanda karşılaşacağı Karşıyaka karşılaşması için yarın İzmir’e gidecek olan Şanlıurfaspor’u Çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Faruk Çelik tesislerden yolculayacak.

Yarın sabah 10:00’da Şanlıurfaspor tesislerinde futbolcular ile kahvaltıda buluşacak olan Bakan Çelik, sonrasında takımı İzmir’e yolculayacak.

 

Yürüyüşe Şanlıurfaspor’da katıldı

Konuşmaların ardından Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında düzenlenen yürüyüşe katılan Şanlıurfaspor kafilesi, Büyükşehir Belediye binasından Balıklıgöl’e kadar yürüdü.

Yönetim kurulun üyeleri, Teknik heyet ve futbolcuların katıldığı yürüyüşte vatandaşlar futbolcular ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Bakan Faruk Çelik, Milletvekilleri, Belediye başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı iyiliğe yürüyüş, Balıklıgöl’de bulunan  İbrahim Peygamber makamı önünde son buldu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195