Title of a News Article

Saraçoğlu, 'B planı devreye girmeli'

Saraçoğlu, 'B planı devreye girmeli'
banner206

Şanlıurfaspor eski Kulüp Başkanlarından Kemal Saraçoğlu, Şanlıurfaspor’un yaşadığı sorunlardan kurtulabilmesi için Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle güçlü bir yönetim oluşturulması gerektiğini belirtti. Bunun yapılamaması durumunda da B planının devreye konularak Karaköprü Belediyespor’un isminin Şanlıurfa FK olarak değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Saraçoğlu, “Vakit kaybetmeden bunları uygulamamız lazım” dedi. 


TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek olan Şanlıurfaspor’da yaşanan büyük sorunlar, spor kamuoyunu derinden üzüyor.  Yaklaşık 70 Milyon TL borcu bulunan, TFF tarafından Transfer Tahtası kapalı görünen ve eksi 15 puan ceza alması gündemde olan Sarı-Yeşilli kulüp için Şanlıurfaspor’un eski Kulüp Başkanlarından Kemal Saraçoğlu’ndan da öneri geldi. 
2011-2012 futbol sezonunda Şanlıurfaspor’u 2. Lig’de şampiyon yaparak 1. Lig’e yükselten ve ardından şehrin önde gelen isimleriyle yaşadığı sorunlardan dolayı görevinden ayrılmak zorunda bırakılan Saraçoğlu, Şanlıurfaspor ile ilgili fikirlerini basın mensuplarıyla paylaştı. 

“Polisler kulübü bastığında neredeydiniz?”
Saraçoğlu, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanlığı yaptığı dönemde başarıyı nasıl yakaladıklarını ve neden görevi bırakılmak zorunda olduğundan bahsederek, “Şuanda kamuoyu sosyal medyada ‘Şanlıurfaspor yok oluyor’ diye paylaşımlar yapıyorlar, tepki gösteriyorlar. Bu insanlar, benim kulüp başkanlığı yaptığım dönemde polisler kulüp tesislerini bastığında neredeydiler? O zaman taraftarlar da basın da bize sahip çıkmadı. İşte asıl o zaman Şanlıurfaspor yok oldu” dedi. 

“Şehri kucaklayacak bir yönetim oluşması gerekiyor” 
Efsane Başkan olarak bilinen Saraçoğlu, Şanlıurfaspor’un şuanda 80 Milyon TL borcunun bulunduğuna da dikkat çekerek, “Acilen transfer tahtasının açılabilmesi ve puan cezası almamak için 25 Milyon TL’ye ihtiyaç var. Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde şehri kucaklayacak bir yönetim oluşturularak, bu borçlarından üstesinden gelinmelidir” diye ifade etti. 
 

“Karaköprü Belediyespor, Şanlıurfa FK olsun” 
Sarı-Yeşilli ekibin sıkıntılarından da bahseden Saraçoğlu, konuşmasında şunları kaydetti;
“Kamptan topları götürüyorlar, neredeyse oyuncuların iç çamaşırlarını alacaklar. Böyle bir kulüp olur mu? Tesise geliyorlar, futbolcular çek almış, çek karşılıksız çıkmış. Bu nasıl bir şey. İnşallah duyduklarımız doğru değil. Bunlar skandal olaylar. Takımın marka değeri bitti. Eğer bittiyse Urfaspor’un ismine daha fazla zarar vermeyelim. Eğer gerçekten çıkmazdaysa Erzurum, Malatya ve Gaziantep gibi ikinci takımımızı yaratıp gerekirse onu Süper Lig’e çıkaralım. Bu ilde bir takımı üst lige çıkarmamız gerekiyorsa eğer Urfaspor’u yapamıyorsak, borçları ödemek için birliktelik oluşmayacaksa hiç vakit kaybeden borçsuz bir takımımız var. (Karaköprü Belediyespor) Bu takımı Şanlıurfa FK yapalım, onu Süper Lig’e çıkaralım. Geçen her bir gün Şanlıurfa için zarar oluyor. Şehrin takımının bu ligde olmasını istemiyoruz. Bunun için herkes samimiyetini, yüreğini ortaya koysun, bu takımı çıkaralım. Başkan olalım diye bir düşüncemiz yok, ben her zaman başkan olacak birinin yanındayım hem maddi hem de manevi olarak.  Kurulacak birlikteliğe bende dışarıdan destek vermek isterim, yardımcı olmak isterim ama doğru olanı yapalım. Bugün 1 aylık yaşanan mevzular çok çirkin olaylar. Siz eski oyuncularla yola devam ederseniz, eksi puanlarla lige başlarsanız bu iş olmaz. Öncelikle transfer tahtası açılacak eğer bu olmuyorsa, B planını devreye alalım. Eksi 15 puanla lige başlamak, bu yapıyla hiç olmaz. Ben inanıyorum ki mülki amirlerimiz bu konuya el atacaktır. Bu birlikteliğin sağlanacağına inanıyorum. Süper Lig’de mücadele edebilecek bir takımı, bu şehre çok görmemek lazım.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2019, 13:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet/newyork
mehmet/newyork - 5 yıl Önce

Soyledikleri dikkate alinmali,,

Faruk Hartavi
Faruk Hartavi - 5 yıl Önce

B Planı dediğiniz şey her kulüp başkanının sürekli dile getirdiği ancak karşılık bulmadığı bir arayış.
Ancak futbola gönül vermiş taraftarların duygularıyla oynamayın. Kamu önünde sizin gibi işadamları bir araya gelin yapabileceğiniz parasal desteği açıklayın Urfaspor u iyi yerlerde görelim.

SIRADAKİ HABER

banner195