Title of a News Article

Siverek Belediyespor şampiyon oldu

.

Şanlıurfa Süper Amatör Ligi’nde mücadele eden Siverek Belediyespor, Güvenspor’u 3-1 yenerek ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
 

UĞUR BUDAK
Şanlıurfa Süper Amatör Ligi’nde şampiyon belli oldu. Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın destekleri ile sezona şampiyonluk parolası ile başlayan Siverek Belediyespor, 10 takımın mücadele ettiği Süper Amatör Liginde istediği hedefe ulaştı. Teknik Direktör Nurettin Boldo’nun öğrencileri, ligin 20. Haftasında Güvenspor’u 3-1’lik skorla geçerek, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

 

Büyükşehir’e 6 puan fark attı

Süper Amatör Ligini şampiyonlukla tamamlayan Siverek Belediyespor, sezona kendisi gibi şampyionluk parolası ile başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor’a 6 puan fark attı. Siverek Belediyespor 50 puanla liderlik koltuğunda otururken, haftayı Suruç Gençlikspor’u 7-0’lık skorla deviren Büyükşehir Belediyespor ise 44 puanla 2. Sırada yer aldı.

 

İkili averajda Siverek üstün

Önümüzdeki haftayı bay geçirecek olan Siverek Belediyespor, ikili averajda Büyükşehir Belediyespor’a üstün olduğu için şampiyonluğunu erken garantilemiş oldu. Siverek Belediyespor, ilk maçta Büyükşehir Belediyespor’a 2-1 mağlup olmuş, ikinci maçta ise sahadan 2-0’lık skorla galip ayrılmıştı.

 

Boldo: Hedefimize ulaştığımız için sevinçliyiz

Siverek Belediyespor Teknik Direktörü Nurettin Boldo, Süper Amatör Ligi’ni şampiyonlukla tamamladıkları için sevinçli olduklarını söyledi.

Urfastar’a konuşan Boldo, sezona şampiyonluk parolasıyla başladıklarını belirterek, “Siverek Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’a ve taraftarlarımıza şampiyonluk sözü vermiştik, bu sözü yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Artık Bölgesel Amatör Ligi (BAL) eleme maçını kazanarak, önümüzdeki sezon Şanlıurfa’yı BAL’da temsil etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Sezon boyunca kendilerine büyük destek veren taraftarlara da teşekkür eden  Boldo, “Bizleri gerek iç saha gerekse de dış saha maçlarında yağmur, çamur demeden yalnız bırakmadılar. Biz bugün şampiyon olduysak onların da desteği ile bu hedefimize ulaşmış olduk, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu başarıda en büyük pay sahibi olan futbolcularımıza ve bize güvenen yönetim kurulumuza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Eleme maçı oynanacak

Bu arada Siverek Belediyespor, Bölgesel Amatör Ligi puan sıramasında alt sırada yer alacak Karaköprü Belediyespor veya 11 Nisanspor ile eleme maçı yapacak. Şuanda Karaköprü Belediyespor’un alt sıralarında yer alan 11 Nisanspor muhtemel rakip olarak görünüyor.  Eleme maçını kazanacak takım önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Ligi’nde Urfa’yı temsil edecek.  

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER