Title of a News Article

Sokaklardan Olimpiyatlara

Hilvan Belediyesi, sosyal destekli programı kapsamında hazırladığı " Sokaktan Olimpiyatlara" projesiyle yaptığı çok amaçlı spor sahasını açılışı için geri sayıma başladı.

Sokaklardan Olimpiyatlara
banner206

 Okul dışındaki zamanlarını sokaklarda geçiren çocuklara sporu sevdirmek ve onları spora kazandırmak amacıyla hazırlanan proje, 5-12 yaş arasındaki yüzlerce çocuğun spora kazandırılmasını hedefliyor.

 

Daha çok, bölge çocuklarının farklı spor alanlarına yönlendirilmesini sağlayacak olan projeyle ilgili konuşan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık " Gerek eğitim ve öğretim döneminde ve gerekse de eğitimin olmadığı tatil dönemlerinde, zamanlarının büyük bir kısmını sokaklarda geçiren çocuklarımızı spora kazandırmak ve sporu sevdirmek amacıyla, SODES ortaklı bir proje hazırladık. Proje kapsamında, voleybol, basketbol, hentbol gibi sportif faaliyetlerin gerçekleşeceği çok amaçlı bir semt sahası da diyebileceğimiz spor alanı inşa ettik. Toplamda 700 metrekare alanı olan ve yürüyüş parkurları da bulunan sahamızın gerekli alt yapı çalışmaları bitti. En kısa zamanda açılışını yapıp sevgili çocuklarımızın hizmetine koyacağız" dedi.

 

Projenin sadece saha yapımıyla sınırlı olmadığını söyleyen Bayık" proje aynı zamanda öncelikli olarak maddi durumu yetersiz olan 80 öğrencimize de sportif malzemeler almak ve onları bu şekilde spora kazandırmak olacaktır" dedi.

 

Hilvan Belediyesi ve SODES ortaklı proje kapsamında yapılan çok amaçlı spor kompleksinin önümüzdeki günlerde açılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2014, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195