Title of a News Article

Türkiye, Urfalı Merve'yi Alkışlıyor

​​​​​​​Şanlıurfalı 13 yaşındaki Merve Akpınar'ın spora olan azmi ve gayreti takdirle karşılanıyor.

Türkiye, Urfalı Merve'yi Alkışlıyor
banner206

Şanlıurfa'da tüm zorluklara rağmen "Kendi köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim" diyerek kararlılığını sürdüren Merve'ye 4 büyüklerden tam destek geldi.

Şanlıurfa'da beden eğitimi öğretmenlerinin desteği ile hentbola başlayan 13 yaşındaki Merve'nin son olarak yayınlanan bir videosu büyük ses getirdi. Şanlıurfa'da ortaokul öğrencisi iken Hentbol Federasyonu'nun davetlisi olarak gittiği Ankara'ya ulusal kanallara gözyaşları arasında açıklama yapan Merve "İlk başladığımda 'Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın' diyerek beni dışladılar. Sonra ben de 'Hayır, ben neden oynamayayım?' dedim. O zaman kendime bir söz verdim. 'Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim' diye. Hem kendim çalışacağım, hem kendi mesleğimi yapacağım, hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, hiç bırakmayı da düşünmüyorum" demişti.

Merve'nin bu dik duruşu 4 büyüklerden tam destek aldı. Merve'yi takdirle karşılayan spor camiası #MerveAkpınar etiketi ile tüm kız çocuklarına seslendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195